Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Pažani rekli zbogom osnovnoj školi

Autor: Alenka Festini

18.06.2010. 22:00
Pažani rekli zbogom osnovnoj školi

Foto: Alenka FESTINI



Na ovaj način od škole su se opraštali i moji roditelji, ali i mnoge moje tete i barbe. Od tate sam doznao da su oni skakali u more u odjeći, ali mi smo se u razredu dogovorili da skačemo u kupaćim gaćama. Ovo je stvarno lijep događaj, rekao nam je Frane koji je dodao da su pred njima upisi u srednju školu
Učenici osmih razreda paške Osnovne škole Juraj Dalmatinac kraj školske godine obilježili su skokom u more s gradske rive. Naime, radi se gotovo o tradicionalnom malom događaju kojim se najstariji osnovci opraštaju od osnovnog školovanja. Skokom u more s rive mnoge su se generacije, kako prije 40 godina, tako i danas opraštale od osnovne škole.
Veseli paški učenici naveli su kako im je skok u more poseban gušt.
– Na ovaj način od škole su se opraštali i moji roditelji, ali i mnoge moje tete i barbe. Od tate sam doznao da su oni skakali u more u odjeći, ali mi smo se u razredu dogovorili da skačemo u kupaćim gaćama. Ovo je stvarno lijep događaj, rekao nam je Frane koji je dodao da su pred njima upisi u srednju školu što ih čini malo nervoznima, jer neki od njih nisu sigurni u koju školu će se uspjeti upisati.
Dok se najstariji osnovci opraštaju, najmlađi osnovci s nestrpljenjem čekaju rujan kada će prvi put sjesti u školske klupe.
Kako nam je potvrdio prof. Igor Gubić, pedagog paške osnovne škole, u prvi razred krenut će ukupno 37 učenika. Od tog broja 27 budućih prvašića krenut će u matičnu školu u gradu Pagu. U prvi razred u područnoj školi u Dinjiški upisano je 5 učenika, a u Vlašićima njih 3, dok će u područnu školu u Povljani krenuti samo dva prvašića.