Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ostojić: Nema turizma bez vode

18.06.2012. 22:00
Ostojić: Nema turizma bez vode


Premda priznaje kako ne zna detalje vezano za nestašicu vode na Silbi, ministar turizma Veljko Ostojić ističe kako je voda bazična infrastrukturna pretpostavka da se turizam uopće odvija.
– Neovisno o tome da li se radi o subjektivnim ili objektivnim okolnostima, mi moramo stvoriti pretpostavke da vode ima. Nema te turističke destinacije koja može funkcionirati bez vode. Ne znam detalje, no ukoliko se radi o subjektivnim okolnostima, zaista pozivam i molim sve one zadužene za rješavanje tog pitanja da to učine što je moguće prije, a ukoliko se radi o objektivnim okolnostima onda moramo vidjeti na koji način te objektivne okolnosti prevenirati u narednim godinama – poručuje ministar turizma Veljko Ostojić.
Pri tom podsjeća kako su u Ministarstvu turizma, zajedno s kolegama iz Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskih voda, pratili razvoj situacije oko potencijalnih problema s vodoopskrbom na nekoliko područja na obali.
– Znate i sami da je zima bila jako sušna, da su stanja crpilišta s obzirom na hidrološke prilike dosta loša, i učinili smo sve što je bilo moguće učiniti u tom kratkom roku, da se ti potencijalni problemi oko vodoopskrbe neutraliziraju, odnosno eliminiraju. Iskreno se nadam i vjerujem da će nakon tih aktivnosti sezona barem što se toga tiče proteći u redu – rekao nam je Ostojić.