Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadrani obilježili dvadesetu obljetnicu smrti Branka Stojakovića

18.06.2012. 22:00
Zadrani obilježili dvadesetu obljetnicu smrti Branka Stojakovića


Uoči “Judite”, Branka Stojakovića prisjetili su se Abdulah Seferović Sefi i Zvonko Festini, dvojica njegovih vrlo bliskih prijatelja


Otvaranjem izložbe “Branko Stojaković – skice i fotografije”, a potom i prikazivanjem Judite, sinoć je u novoj zgradi Kazališta lutaka Zadar počelo obilježavanje dvadesete obljetnice smrti Branka Stojakovića. U foajeu zgrade koja se počela graditi neposredno pred njegovu smrt, okupili se prijatelji, kolege i poštovatelji čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag u zadarskom svijetu lutaka. Iris Pavić Tumpa, ravnateljica Kazališta lutaka Zadar, pozdravila je sve okupljene kazavši kako nije riječ o jednom komemorativnom skupu, te istaknula kako su svi pozvani jedva dočekali da daju svoj obol.
Uoči “Judite”, Branka Stojakovića prisjetili su se Abdulah Seferović Sefi i Zvonko Festini, dvojica njegovih vrlo bliskih prijatelja. Obojica su istaknuli neizmjernu ulogu Branka Stojakovića u izgradnji i prepoznatljivosti zadarskog Kazališta lutaka. Prisjetili su se kako je upravo on bio taj koji je srušio paravan u staroj dvorani u Jazinama, te uveo toliko noviteta u svijet lutkarstva.
Izložbu je otvorio Stipe Zrilić, župan Zadarske županije. Svečanost se nastavlja danas, predstavom “Botafogo” Dječjeg kazališta Branko Mihaljević iz Osijeka. Posjetit će se grob Branka Stojakovića, a u 12.30 priređuje se Jimmy caffe, program u kojem će prijatelji pričati anegdote o njihovom dugogodišnjem kolegi.