Djeca učila kako se spasiti iz opasnih situacija

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

U slučaju nesreće budite mirni, bez panike i naglog izlaženja van iz vrtića. Slušajte svoje tete i izađite van po planu, poručili su djelatnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje u posjetu polaznicima Dječjeg vrtića Cvit na mjesnom igralištu u Sv. Filipu i Jakovu, održanog u sklopu nacionalnog programa edukacije djece u nižim razredima osnovne škole te starijih grupa u dječjim vrtićima.

- S obzirom na tehničko-tehnološki razvoj, vremenske i druge neprilike, nemogućnost stalnog nadzora te i neke druge čimbenike, znatno se povećava mogućnost da se djeca predškolskog i školskog uzrasta, kao najosjetljiviji dio populacije, nađu u situacijama kada su prinuđena pomoći sebi ili osobama oko sebe, rekao je viši savjetnik za preventivu i planiranje Edvard Staničić, iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Edukacija djece u području zaštite i spašavanja sve više postaje obveza, ne samo sustava redovnog odgoja i osposobljavanja, nego i obveza drugih tijela državne uprave i institucija.

- Cilj ovog programa je upoznati djecu predškolske i školske dobi sa značenjem broja 112, poticati njihov interes za spoznaju i prepoznavanje opasnosti te razvijati svijest o reagiranju u opasnim situacijama, kaže Staničić, dodajući da je naglasak edukacije na ponašanju kod prirodnih katastrofa, ali se predavanja dijelom odnose i na prometne i neke druge nesreće.

Mališanima iz Dječjeg vrtića Cvit ravnateljice Mirjane Zalović, prikazano je kako žurne službe interveniraju te su razgledali vatrogasna vozila i opremu vatrogasaca i HGSS-a, policije i razgovarali sa službenicima.

Predstavnici HGSS-a su na veliku radost djece pokazali spašavanje iz visina, užadima s kliznim sistemom. Djeca su aktivno sudjelovala, spasioci su ih vješto i uz burno odobravanje djece spuštali sa stabla.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno