Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarska pilotkinja Anamaria Ćurković dobila letački znak

19.06.2018. 08:01
Zadarska pilotkinja Anamaria Ćurković dobila letački znak


U vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu održana je  jučer dodjela letačkog znaka i ukaza o zvanju vojnog pilota 22. naraštaju  Temeljne časničke izobrazbe  – zrakoplovstvo.


Ova dodjela vrhunac je petogodišnjeg razdoblja tijekom kojeg se šestoro učenika-letača školovalo i obučavalo za rad u Pilotskoj školi Središta  za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Rudolf Perešin" te u Eskadrili  aviona i Eskadrili helikoptera 93. zrakoplovne baze u Zemuniku. Dodjeli  su nazočili zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general  Mario Mikić te načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Michael Križanec, kao i rodbina i prijatelji  pripadnika 22. naraštaja.


– Današnji dan jest dan ponosa za Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske jer šest novih pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva predstavlja zajednički uspjeh svih u sustavu vojnog školovanja, kazao je u obraćanju general Mikić. 




– Na taj način pokazujemo da smo i na polju školovanja stručni i sposobni osposobiti najzahtjevnije i najstručnije kadrove.


– Budite dostojni nositi oznake Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i učinite nas ponosnima, zaključio je.


Pilotkinja Anamaria Ćurković iz Zadra zahvalila je u ime svoga naraštaja predavačima, instruktorima, rodbini i prijateljima na potpori i  poticajima koje su im pružali tijekom svih godina školovanja i izobrazbe.


– Veselimo se i s nestrpljenjem iščekujemo daljnji rad u postrojbama.  Vjerujemo da nas čeka još puno iskustava, rada i sati naleta, rekla je pilotkinja Ćurković.


Nakon današnje dodjele, mladi piloti uputit će se u Vukovar, gdje će u  četvrtak biti održana svečana promocija polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta.