Mala plava riba glavna tema razgovora

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
U ŽK Zadar održan sastanak Grupacije ribolova
Postoji jako dobra suradnja između sektora znanosti i administracije, da redovno održavamo sastanke jer mislimo da ukoliko su svi dobro obavješteni i imaju prave informacije tada je i puno lakše provoditi mjere i objasniti zašto se te mjere provode, rekao je Ante Mišura
Vedran SITNICA
Sastanak ribara sa pomočnikom ministra

Jučer je u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Zadar održan sastanak Grupacije ribolova. Kako su naveli iz Komore nakon održanih sastanaka u organizaciji General Fisheries Commission for the Mediterranean (GFCM) u Splitu i Rimu te sastanka u organizaciji Mediterranean Advisory Council (MEDAC) u Grčkoj, zadarski je sastanak organiziran, prije svega, kako bi se izvijestile članice koje se bave ribolovom o novim mjerama upravljanja stokovima sitne plave ribe kao najvažnije vrste u plivaričarskom ribolovu. Zbog toga su na sastanak došli i predstavnici Instituta za oceanografiju i ribarstvo iz Splita. Sastanak je bio zatvoren za javnost, a pred događanje izjavu za medije dao je pomoćnik ministra poljoprivrede Ante Mišura.

-Grupacija ribolova HGH se redovito sastaje i ovo je jedan od tih sastanaka na kojem su predstavnici svih jadranskih županija. Teme su razne, a najviše će se govoriti o maloj plavoj ribi. Razmjenjivati će se informacije o stanju stokova, o raznim mjerama, o tome gdje smo jer postojeći plan provodimo do 2021. godine, a onda će se ponovo raspravljati, i s Europskom komisijom, i sa znanstvenicima kao i sa susjedima. Mogu reći da postoji jako dobra suradnja između sektora znanosti i administracije, da redovno održavamo sastanke jer mislimo da ukoliko su svi dobro obaviješteni i imaju prave informacije tada je i puno lakše provoditi mjere i objasniti zašto se te mjere provode. U protivnom, ukoliko nema dovoljno znanja, onda je jako teško. Mislimo da su ovi sastanci jako dobri da se razmjene informacije, iskustva i da se vidi što će biti dalje, naglasio je Mišura.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)