Poticanje proizvodnje bioenergije u zaštićenim područjima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
Završna konferencija projekta ForBioEnergy
Autor: 
Analizirali smo glavne probleme koji karakteriziraju trenutno uključene mediteranske regije kako bi se pronašla zajednička rješenja za povećanje upotrebe energije iz biomase u transnacionalni kontekstu
Vedran SITNICA
Završna konferencija održana je u Kneževoj palači

Završna konferencija projekta"Forest Bioenergy on the Protected Mediterranean Areas - ForBioEnergy" održana je jučer u Kneževoj palači.

Projekt ForBioEnergy financira se u sklopu programa MED teritorijalne suradnje (INTERREG V-8 Mediterranean (MED) Cooperation Programe 2013-2020). Nositelj projekta je regija Sicilija, dok su ostali partneri: iz Italije Enviland i općina Petralia Sortama, iz Španjolske AMUFOR i Gospodarska komora Valencije, iz Slovenije Slovenski šumarski institut i Regionalna razvojna agencija Zeleni Krš, te iz Hrvatske Zadarska županija i Park prirode Velebit, uz pridružene partnere Naturu Kadeti i Ministarstvo poljoprivrede.
Marija Krnjajić iz Zadarske županije je kazala kako je cilj ovog projekta poticanje proizvodnje bioenergije u zaštićenim područjima, nudeći prekogranična rješenja za prevladavanje prepreka koje ometaju razvoj sektora.
- Analizirali smo glavne probleme koji karakteriziraju trenutno uključene mediteranske regije kako bi se pronašla zajednička rješenja za povećanje upotrebe energije iz biomase u transnacionalni kontekstu.
Tijekom pripreme i same implementacije je cilj bio da senzibiliziramo javnost, ali i glavne faktore. Trajanje projekta je 30 mjeseci, do 30. lipnja ove godine.
Regija Sicilija je bila naš glavni partner na projektu. Opći cilj je bio potaknuti proizvodnju i korištenje bioenergije, kazala je Krnjajić ističući kako su tri glavna postignuta cilja, među ostalim, akcijski plan i proces planiranja. Također je navela kako je izrađena je preliminarna studija osnovnog pregleda studijskog područja.
Alen Berta iz tvrtke Oikon je istaknuo kako je biomasa jako isplativa, a jedino veliko ulaganje je na samom početku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno