Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Svečani nastup Libreta

19.06.2019. 14:46
Svečani nastup Libreta


"Znam da mogu sve" je u potpunosti opravdao svoj naziv (cjelovečernje produkcije), naime svi su polaznici Libreta dokazali koliko su napredovali u protekloj školskoj godini – imali su odreda imali sjajne nastupe i, što je sigurno i najvažnije od svega, vidjelo se koliko uživaju u svakoj pojedinoj izvedbi i koliko vole to čime se bave.
Koncert je otvorio gost, slijepi dječak Viktor božanstvenoga talenta, odnosno vokala. 
Zatim su na pozornicu kročili mlađi Libretići (do 9. – te godine) koji su se iznenađujuće dobro snašli u intonacijski i ritamski vrlo točnoj, konciznoj i preciznoj izvedbi određenih izabranih skladbi, veoma umješno i ujednačeno, dodatno upotpunjeno samostalno izrađenim scenskim rekvizitima (srcima koja su se sjajno uklopila u postojeću scenografiju, stilom i bojama, a za koju je zaslužna Ivana Dokoza). 
Starija skupina djevojčica iz zbora oduševila je svojim dijelom nastupa uz akustičnu gitaru i ovim nastupom opravdavajući činjenicu da se za njih s razlogom spremaju sve teži i zahtjevniji projekti, od jeseni. 
U skupom su dijelu nastupa cijelu dvoranu podigli na noge svojim poznatim, autorskim hitovima, pisanima samo za njih, a sve popraćeno pjevanjem, plesom i pljeskanjem iz publike, koja im je bila ogromna podrška.
Pjevači solisti, redom Vita Zorica, Manuela Masar, Duje Čikarela, Katarina Mikulec, Antea Jakešević, Natali Kraljić, Ena Nimčević, Andrea Justinić, Hana Grubić i Franciska Ružić, odreda su odabrali, zajedno s voditeljima, pjesme koje odgovaraju njihovoj osobnosti, stilu, senzibilitetu, kao i glasovnim mogućnostima svakog pojedinog učenika/izvođača. Klasičnim je skladbama na gitari večer dodatno upotpunila i obogatila Donata Zelić.
Poseban su "začin" ovoj cjelovečernjoj produkciji dali KUD Baul iz Petrčana (trenutno pod ravnanjem Dinka Habuša) te su pobrali sve simpatije gledatelja, a tu su bili i odlično uvježbani plesači (jedna skupina) iz prijateljske udruge IN FLUX (trenerica i koreografkinja Tena Novaković). Mate Petričević je bio "majstor od tona", dok je Frane Papić donio odlična svjetlosna rješenja.
Prekrasnu, mnogostruko talentiranu djecu i mlade ljude, interes je ogroman, a Glazbeni studio LIBRETO je, zajedno sa svojim karizmatičnim i nevjerojatno energičnim voditeljima, Ivanom Begović i Dinkom Habušem, još jednom dokazao koliko se zaista isplati silno predan i uporan rad jer njihova kvaliteta napreduje – brzinom svjetlosti.