Zašto su general Ante Gotovina i papa Ivan Pavao II. na derutnom plakatu?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
VIJEĆNIČKA PRIGOVARANJA- Brojna pitanja na gradskom »aktualcu«
Obojica su važne osobe za noviju hrvatsku povijest, a plakat je zaliven bojom. Zanima me tko je vlasnik i ako ga se ne može uređivati mislim da bi ga trebalo ukloniti. Pitanje postavljam jer su me na to upozorili prijatelji iz Slovenije, kazao je Šimičević
Arhiva ZL
Vijećnici su imali brojna pitanja

Na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća vijećnik Akcije mladih Antonio Baus predložio je da se sazove radni sastanak na kojem bi se razgovaralo o regulaciji prometa u Ulici Benka Benkovića gdje je sredinom prošlog tjedna poginuo pješak, arhitekt Aljoša Bačić. Predložio je da na tom sastanku nazoče članovi MO Maslina, pročelnik UO za komunalne djelatnosti Robertino Dujela, prometni stručnjak iz njegovog odjela i policijski službenici Odjela prometne policije PU zadarske. Baus je upozorio da se radi o izuzetno frekventnoj prometnici zbog čega je nužno pronaći rješenje i poboljšati je na način da se zaštite svi sudionici u prometu.

Prometna nelogičnost u Ulici Stjepana Radića
Pročelnik Dujela odgovorio mu je da su nedavno u toj ulici obnovljeni pješački prijelazi te da se raznmišlja i o postavljanja uspornika, tzv. ležećih policajaca ali i kamera.
Na prometnu nelogičnost u Ulici Stjepana Radića upozorio je HDZ-ov Rade Šimičević.
- Od križanja J.J. Strossmayera prema Tuđmanovoj središnja linija od semafora postavljana je na desnu stranu kad se gleda iz Strossmayerove. U dijelu prometnice onda se ide u lijevu stranu i malo je zbunjujuće. Tamo je bio prije par dana jedan incident jer je linija povučena više u desnu stranu, a s te strane su parkirani automobili. Jedan vozač je slijedio liniju i smatrao je da je u pravu, a drugi je, da bi zaobišao ta parkirana vozila morao prijeći tu liniju, pojasnio je Šimičević koji je potom upozorio i na derutni plakat na ulazu u Zadar iz pravca Crnog na kojemu su general Anta Gotovina i Papa Ivan Pavao II.
- Obojica su važne osobe za noviju hrvatsku povijest, a plakat je zaliven bojom. Zanima me tko je vlasnik i ako ga se ne može uređivati mislim da bi ga trebalo ukloniti. Pitanje postavljam jer su me na to upozorili prijatelji iz Slovenije, kazao je Šimičević, a na oba pitanja odgovorio mu je pročelnik Dujela. Za plakat je kazao kako će odmah provjeriti čija je mjesna nadležnost te da će potom kad to utvrdi reagirati onaj tko je nadležan.
- U svezi horizontalne signalizacije u Ulici Stjepana Radića odmah ćemo provjeriti to što navodite, a glede parkiranih vozila, ona ne smiju biti tamo i njih ćemo ukloniti, rekao je Dujela.
Crvene kuće bez ambulante
Dario Nakić (HDZ) upozorio je na problem stanovnika predjela Crvene kuće gdje nema ambulante opće medicine. Kazao je kako je najbliža u Ričinama, što je prilično daleko. Pročelnica Dolores Grdović Kalmeta ispravila ga je i kazala kako je najbliža ambulanta na Smiljevcu koja je lani otvorena te obećala kako će uskoro i predio Crvene kuće uz Puntamiku, dobiti svoje ambulante. No, da bi to bilo moguće kazala je kako prethodno treba riješiti administrativne poslove vezane uz zemljišnu česticu na kojoj se nalazi prostor MO Crvene kuće i izmjenu Detaljnog prostornog plana.
- Te dvije ambulante su nam prioritet. U posljednjih šest godina otvorili smo ambulante u Dračevcu, Kožinu, MO Maslina i Smiljevcu. Postavili smo pripremu za ambulantu u MO Puntamika u sklopu zgrade Mjesnog odbora koja nažalost nije bila legalizirana, a za Crvene kuće nadamo se kako ćemo sve riješiti do kraja ove godine i s gradnjom onda započeti početkom iduće, poručila je Grdović Kalmeta.
Kolone turista i kolone automobila
Iva Dunatov (HDZ) upozorila je na prometne čepove koji se stvaraju u Ulici Mihovila Pavlinovića i općenito na prometnici od zgrade Županije prema Sveučilištu zbog kolona pješaka koji idu prema rivi.
- S Foruma prema rivi često se slijeva rijeka pješaka koji idu preko pješačkog prijelaza, a posljedično se niže kolona vozila. Predlažem da se tamo postave prometni redari koji bi regulirali promet i na taj način smanjili stvaranje kolona. Isto tako, svega malo dalje, s Poljane Ivana Pavla II. slijeva se rijeka pješaka koji pretrčavaju prometnicu, izjavila je Dunatov, a pročelnik Dujela kazao je kako se gužva iz Ulice Ruđera Boškovića u jutarnjim satima preslikava na Ulicu Mihovila Pavlinovića u večernjim.
- Nadamo se da ćemo taj pješački prijelaz riješiti u dogovoru s policijom na način da promet reguliraju policijski službenici ili prometno redarstvo. Za drugi problem, kod Poljane Ivana Pavla II. postoji inicijativa za obilježavanje pješačkog prijelaza zebrom »dalmatinkom« pa se nadamo kako ćemo i to uskoro riješiti, izjavio je Dujela.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)