Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bartolići i Prva liga najbolji na Višnjiku

19.06.2020. 12:25


U organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije prošli vikend na ŠC Višnjik održano je proljetno prvenstvo Zadarske županije u dječjoj atletici. Nastupilo je sedam ekipa (po osam dječaka i djevojčica) podijeljenih u dvije kategorije, do 9 godina te od 9 do 13 godina. Natjecanja su održana u pet disciplina: trčanje 50 m, trčanje 50 m preko niskih prepona, žabice skokovi, štafetno trčanje zvano ‘formula’ i skupljanje loptica 3 minute.
U kategoriji djece do 9 godina pobijedila je ekipa Bartolići iz Osnovne škole Bartula Kašića predvođene nastavnicom Zdravkom Vidukom, drugo mjesto podijelile su ekipe Alojzija Stepinaca zvane Morske Vile i sastav iz Atletskog kluba Start, s trenerom Jurom Vuletom dok je četvrtoplasirana ekipa također iz Starta na čelu s voditeljem Ivanom Mijolovićem. Među dječacima i djevojčicama do 13 godina najbolja je bila ekipa AK Alojzije Stepinac po nazivom Prva liga predvođena trenerom Danijelom Tadićem dok su drugo i treće mjesto podijelile OŠ Zadarski otoci koju je vodila Anamarija Botica Milijanović te druga ekipa Alojzija Stepinca (voditeljice Anabela Rados i Petrom Miloševski). Po završetku natjecanja svi sudionici dobili su prigodne medalje, a ekipe diplome za postignuti uspjeh.
– Jako sam zadovoljna radom s mladim sportašima, pristupom prema djeci kao i organizacijom ovog natjecanja na kojem su djeca kroz trčanje, skakanje i preskakanje pokala svoje sposobnosti koje su stekli u proteklom razdoblju. Nadam se da će ovakvih natjecanja u budućnosti biti i više na razini grada i cijele Zadarske županije. Grad Zadar ulaže i ulagat će u infrastrukturu, a na klubovima je osmišljavanje programa i projekta koji će doprinijeti razvoju mladih – izjavila je Snježana Jurinić, predsjednica Športske zajednice Grada Zadra.