Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

GORAN IVANIŠEVIĆ: “Ne vjerujem da ću više biti direktor ičega”

19.06.2020. 18:29


Uz Novaka Đokovića jedan od najtraženijih ljudi ovih dana na Višnjiku je Goran Ivanišević. Nezaboravni wimbledonski pobjednik iz 2001., osvajač Davis Cupa s Hrvatskom 2005., čovjek koji je obilježio sportski dio stvaranja nezavisne i međunarodno priznate Hrvatske države uvijek je zahvalan sugovornik. Njegove izjave nasmijavale su široke mase, zbunjivale (i prozivale) političare, usrećivale urednike koji su mogli birati među naslovima sve boljima jedni od drugih. Nije teško zaključiti da je bio i ostao jedan od naših najpopularnijih, ali i najboljih sportaša svih vremena. Ivanišević je danas u ulozi direktora zadarske stanice Adria Toura. Čini se prvi i zadnji put.
– Ne vjerujem da ću se više uhvatiti ove uloge i da ću biti direktor ičega. Sve je ovo dosta stresno jer radim ono što mi inače nije posao u životu. Moje je biti na terenu i baviti se s onim s čime se bavim i dobro mi ide. Nikad nisam bio diplomat i nikad neću ni biti, a u ovakvom poslu treba imati barem malo diplomacije. Ali, hajde, kada sam se već uhvatio direktorskog posla treba ovo izgurati do kraja. Jer kad se nečega uhvatim, kao sada Adria Toura, onda to radim iz srca i sve mora štimati. Hvala pritom obitelji Đoković koja nam je dala priliku ugostiti ovakav turnir. U Beogradu je prošli tjedan bilo vrhunski, a sada i u Zadru moramo biti na visokoj razini, ne smijemo zakazati – rekao je Ivanišević, inače trener Novaka Đokovića. Pročulo se kako su tenisači sinoć na svečanoj večeri i zapjevali s klapom, a na komentar kolegice kako je Borna Ćorić izjavio da "ima bariton" Ivanišević je odgovorio u svom stilu:
– Borna je ako ne najgori onda jedan od najgorih pjevača na svijetu (smijeh). On to zna i zato cijenim njegov trud budući da se ne srami pjevati. Možda za 20-30 godina bude nešto od njega kao pjevača.
Kolegica je na ovakvu Ivaniševićevu izjavu samo prokomentirala "toliko o diplomaciji". Goran je bio i ostao Goran. Brz na servisu, ali i jeziku, daleko od diplomacije…