Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Htjeli na Poluotok, završili u Gaženici

19.06.2020. 09:37


Velik broj putnika koji su jučer ujutro kretali za Zadar ostali su neugodno iznenađeni kad su došli na prešku rivu u vrijeme predviđeno za odlazak na kopno i vidjeli da po njih nije došao brod Dora, već su se morali ukrcati u trajekt.
Mnogima je to napravilo problem, jer ovom brodskom linijom mnogi dolaze u grad na posao te im odgovara zato što pristaje na Poluotoku, a ne u Gaženici, gdje pristaju trajekti.


Umjesto 25, putovali 60 minuta
– Došao sam na brod kao i uvijek, ali nije došao brod pa smo morali u trajekt. Problem je što ja radim na Poluotoku i odgovara mi da u grad dođem brodom, koji me iskrca na rivi. Ovako, nakon trajekta sam morao čekati gradski autobus, potom se iskrcati na Autobusnom kolodvoru, a tamo presjedati na drugi autobus koji vozi na Poluotok ili ići pješice. Umjesto da sam na posao došao za 25 minuta, trebalo mi je skoro sat vremena. A najgore od svega je to što nigdje nije bila postavljena obavijest da Dora ne vozi, ispričao nam je jedan revoltirani građanin.
Provjerili smo u Jadroliniji što se to jutros dogodilo. Odgovorili su kako, zbog manjih tehničkih problema, katamaran Dora, koji održava brodsku liniju Zadar – Preko, nije isplovio iz Preka u predviđeno vrijeme (6.50 sati).


Otklonjen kvar i vraćena linija
– Promet na liniji uspostavljen je uvođenjem katamarana Olea u 7.35 sati. Tehnički problem na katamaranu Dora uspješno je otklonjen te je katamaran vraćen na liniju u 11.30 sati. Objava o privremenom prekidu linije Zadar – Preko bila je objavljena na web stranici Jadrolinije u 6.31 sati, prije predviđenog polaska, te je nakon 6.50 sati uklonjena s obzirom na to da je plovidba na liniji uspješno uspostavljena. Ovim putem ispričavamo se putnicima ukoliko su imali neugodnosti i poteškoća izazvanih ne predviđenim izmjenama reda plovidbe, poručili su iz Jadrolinije.