Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nastup svjetske pijanistice Lole Astanove iznenađenje prvog dana Adria Toura

19.06.2020. 12:36


Svjetski poznata pijanistica Lola Astanova u posljednjim je pripremama za večerašnji glazbeni nastup na prvoj večeri regionalnog teniskog megaspektakla Adria Tour. Lijepa Amerikanka velika je obožavateljica Hrvatske, a večerašnja glazbena noć u kojoj će od 21 sat nastupiti prije Zlatana Stipišića Gibonnija posebno je veseli.
“Jako sam uzbuđena i nestrpljivo iščekujem večerašnji nastup. Bit će to večer piano klasika ali i novih spojeva klasičnog i elektronskog zvuka koji ću s veseljem predstaviti. Ovo je moj prvi put u Zadru, jako mi se sviđa prekrasna priroda i hrana. Ljudi su vrlo srdačni i zaista uživam ovdje. Na Adria Touru navijat ću za Novaka Đokovića.”– istaknula je Lola Astanova.
Lola Astanova iznimno je popularna po svojim interpretacijama Chopina, Liszta i Rahmanjinova te brojnim drugim izvedbama kojima je na prestižnim pozornicma poput Carnegie Halla proteklih godina osvojila simpatije publike iz cijelog svijeta. Njezina izvedba Gershwinove Rapsodije u plavom s Gerardom Schwarzom i All-Star Orkestrom, prikazana u televizijskom programu Vizije New Yorka All Star Star Orkestra, dobila je nagradu Emmy za 2016. godinu.U Hrvatskoj je boravila i nastupala više puta, a koliko voli našu zemlju govori i to da je prošle godine upravo na Zlatnom ratu snimila videospot za svoju pjesmu Inspirit. Uz izniman glazbeni talent ova dama iznimno je atraktivna pa ne čudi činjenica da se za njezine koncerte diljem svjetskih pozornica uvijek traži karta više.
Lola je hrvatskoj javnosti najpoznatija po duetima sa Stjepanom Hauserom. Astanova je 2018. godine s Hauserom pokrenula klavir i violončelo duet Lola & Hauser. Glazbeni par objavio je sedam pjesama, uključujući njihovo izvođenje Mjesečeve sonate i glazbe iz filmova Ljubavna priča i La La Land. Zajedno su snimili i spot za pjesmu Love Story. Večerašnji koncert na kojem će nastupiti prije Gibonnija nestrpljivo očekuju posjetitelji Adria Toura iz cijele regije.
Teniski megaspektakl Adria Tour održava se od danas do nedjelje, 21. Lipnja na ŠC Višnjik u Zadru. Atraktivne teniske mečeve igrat će prvi igrač svijeta Novak Đoković, Andrej Rubljov, Grigor Dimitrov, Alexander Zverev, Borna Ćorić i Marin Čilić. Suorganizator zadarskog turnira je Hrvatski teniski savez, a dio prikupljenjih sredstava namijenjen je za izgradnju Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu.
Adria Tour organizira najbolji tenisač ATP-a Novak Đoković kako bi promovirao sport, pozitivne vrijednosti i fair-play, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna. Svaki tenisač na turniru sudjeluje u ovoj lijepoj humanoj priči, a skupljena sredstva namijenit će u humanitarne svrhe po svom izboru.
Ulaznice se mogu kupiti u sustavu www.ulaznice.hr te na blagajni ŠC Višnjik.