Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Cijelom gradu na ponos

19.06.2021. 09:02


U Osnovnoj školi Šime Budinića gradonačelnik Zadra Branko Dukić i Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo, darovitim su učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na nacionalnim i županijskim natjecanjima, uručili zahvalnice i prigodne poklone.
Na početku prigodnoga programa okupljenima se obratila ravnateljica Osnovne škole Šime Budinića Jagoda Galić koja je istaknula kako su učenici glavne zvijezde u gradu.
– Zahvaljujem vam što svojim uspjesima pronosite divan glas o našem gradu i županiji. Svojim ste požrtvovnim radom, u ovim teškim vremenima, imali jedan cilj, a to je pokazati ono najbolje što možete naučiti, kazala je Galić.


Njegovanje izvrsnosti
Grad Zadar kontinuiranim naporima i ulaganjima osuvremenjuje nastavne procese u školama te uvođenjem novih nastavnih metoda i projekata njeguje rano otkrivanje izvrsnosti.
– Kao resornom mi je pročelniku iznimno drago pozdraviti vas u ovako velikom broju jer biti najbolji i izvrstan je bit našega posla. Vjerujemo kako ćemo ove uspjehe nastaviti nadograđivati i u godinama pred nama. Kontinuirano ulažemo znatna sredstva i energiju kako bismo potaknuli izvrsnost i darovitost. Ustrojili smo novi centar za rad s darovitom djecom jer se na temelju takvog razmišljanja treba reformirati cijeli obrazovni sustav. Jer, nema niti jednog djeteta, koje nije darovito u nekome području, istaknuo je pročelnik Nekić te dodao kako je potražiti ono najbolje što učenik ima – velika umjetnost.
– Današnja priredba dokaz je kako se polako vraćamo normalnom životu i učenju. Od sveg srca zahvaljujem svim učiteljima i profesorima, koji su u vremenu pandemije iz svojega doma vodili kvalitetnu nastavu i projekte, zaključio Nekić.


Djeca su svjetlost koja obasjava dan
Na tradicionalnom druženju u povodu kraja školske godine gradonačelnik Dukić imao je priliku družiti se s najuspješnijim učenicima iz grada te im uručiti zahvale i poklone.
– Na kraju svake školske godine imam čast družiti se sa zadarskom mladeži, koja je svojim marljivim radom našem gradu donijela velike uspjehe i priznanja. Od srca čestitam svim učenicima i njihovim mentorima na svim uspjesima. Draga djeco, vaši su uspjesi pokazatelj uspješnosti i truda ne samo vas, već i vaših mentora, obitelji, ali i cijeloga grada te cijelom gradu služite na ponos, istaknuo je gradonačelnik Dukić i dodao kako su djeca svjetlost koja obasjava dan i razlog zašto učitelji svaki dan sretni dolaze na posao.
– Ne postoji samo jedan test koji može pokazati koliko ste predivni i genijalni, tu su i sve one male stvari koje vas čime ovakvima kakvi jeste. Ljeto je pred nama. Želim da se odmorite, kupate i uživate sa svojim prijateljima, rekao je gradonačelnik Dukić.