Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Večeras predstavljanje interaktivnog turističkog vodiča i izložba fotografija

19.06.2021. 11:41


Učenici Osnovne škole Petar Zoranić Nin, Područne škole Zaton u suradnji s Turističkom zajednicom mjesta Zaton večeras u 19 sati pripremaju izložbu fotografija i predstavljaju interaktivni vodič o svom mjestu.
– Ideja je krenula od činjenice da u Zatonu ne postoji stara gradska jezgra pogodna za turističke obilaske, već su znamenitosti locirane u krugu od 15 kilometara. Dugo smo razmišljali na koji način gostima prezentirati sve znamenitosti i kako odgovoriti na njihovo vrlo često pitanje: »Što ovdje možemo vidjeti?« U suradnji s Područnom školom u Zatonu, osmislili smo način na koji će gosti moći na suvremen i zabavan način posjetiti sve znamenitosti na području Zatona, rekao nam je Ivan Miljković, direktor Turističke zajednice mjesta Zaton.
Interaktivni vodič radi na način da skeniranjem jednog od QR kodova otvarate aplikaciju gdje se pojavljuju učenici škole s pet jezičnih oznaka. Kad kliknete na hrvatsku, englesku i talijansku verziju otvara se kratki Youtube video, gdje dijete opiše lokaciju i znamenitost kod koje se osoba nalazi, dok uz francusku i njemačku verziju stoji i tekstualni opis. Na kraju svog obilaska gosti mogu kao svojevrsnu nagradu u Turističkom uredu, gdje počinju i završavaju svoj obilazak, preuzeti bookmark s motivom dječjih radova.
– Realizaciju projekta financiranjem je omogućila Turistička zajednica mjesta Zaton, koja uvijek podupire vrijedan rad i trud učenika Područne škole Zaton. Interaktivni turistički vodič će svi zainteresirani posjetitelji moći preuzeti u Turističkoj zajednici mjesta Zaton, koja je omogućila tiskanje ovog vrijednog rada učenika, kaže Miljković i dodaje kako će u sklopu programa predstavljanja turističkog vodiča mjesta Zaton, biti otvorena i izložba fotografija »Zaton u objektivu«.
– Autori izložbe su također učenici Područne škole Zaton, kombiniranoga razrednoga odjeljenja 1. i 3. te 2. i 4. razred, sa svojim učiteljicama Martinom Jelenković i Anom Baradić, a oni će također izvesti i igrokaz »Legenda o Grguru Ninskom«, za kojeg su napisali tekst i izradili lutke, objašnjava Miljković.