Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

I vaše dijete može postati ovisnik

Autor: Ida Štulić

18.07.2008. 22:00
I vaše dijete može  postati ovisnik


Udruga “Nada” za  suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika organizirala je već treću akciju prikupljanja narkomanskog pribora.  Narkotici se konzumiraju na lokacijama koje su time izložene  opasnosti, a građani zarazama.  Ova će se akcija održati na lokacijama Poluotoka i u Parku  kraljice Jelene, na čijem se prostoru uskoro treba održati za sada  još nenajavljeni koncert. Sav otpad koji se skupi šalje se u Zavod  za javno zdravstvo gdje se pali.
– Ovim putem pozivam sve ljude dobre volje, koji imaju želju  pomoći, da sebi i svojoj djeci  omoguće siguran hod parkovima  i ulicama, poručila je predsjednica udruge Ivanka Ledenko.
Predsjednica tvrdi kako postoje predrasude da se ovisnost  događa nekom drugom.
– Danas je ovisnik netko iz  susjedstva, a sutra bi to moglo biti  vaše dijete, rekla je.
Ovim putem ujedno poziva i  sve roditelje koji se suočavaju s  problemom svoje djece da glasno  izraze svoju situaciju kako bi im  udruga mogla pružiti pomoć.
– Ovoj akciji odazivaju se roditelji koji su tu zbog prevencije,  roditelji ovisnika, studenti i mnogi koji su svjesni problema ovisnosti, izjavila je predsjednica Ledenko.
Polazak u akciju bit će danas  ispred udruge “Porat” na Trgu pet  bunara u 18 sati. Svi koji se odazovu neće biti izloženi riziku. Svi  će nositi rukavice i hvataljkama  odlagati otpad u, za to namijenjene, kante. Najviše se šprica i  igala zna naći u šahtovima, stoga  je predsjednica u suradnji s Odvodnjom podigla šahtove koji će  danas biti očišćeni.