Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Inspektora Bubnjara pokušao pregaziti Bibinjac Romeo Kinda

Autor: Irena Jurjević

18.07.2008. 22:00
Inspektora Bubnjara pokušao pregaziti  Bibinjac Romeo Kinda

Foto: Zvonko KUCELIN



Romeo Kinda – Rome iz Bibinja policiji je već poznat po zloporabi opojnih droga, a policajac Joso Bubnjar inspektor je kriminaliteta droga, kojemu je prije nekoliko godina netko, za sada nepoznat, zapalio automobil ispred obiteljske kuće u kojoj živi sa svojom obitelji. Za paljevinu je bio osumnjičen Domagoj Jelenković, ali mu to nije dokazano
Nakon što su ga policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga zaustavili u Bibinjama u Ulici opatice Čike u četvrtak predvečer, 38-godišnjak sa zadarskog područja odlučio je pobjeći i to na način da pregazi policijskog službenika sa svojim BMW-om.
Bibinjac je Romeo Kinda, policiji već poznat po zlouporabi opojnih droga, a policajac je Joso Bubnjar, kojemu je prije nekoliko godina netko, za sada nepoznat, zapalio automobil ispred obiteljske kuće u kojoj živi sa svojom obitelji.
U naletu na Bubnjara, Kinda ga je udario automobilom, a Bubnjar je pao na poklopac motora te potom na asfalt pri čemu je lakše ozlijeđen. Kinda se nakon toga udaljio s mjesta događaja.
Jučer je ipak Romeo Kinda uhićen i doveden u prostorije policije, nakon čega je nad njim zavedena kriminalistička obrada.
Romeo Kinda – Rome jedan je od šest Bibinjaca koji su prije pet godina optuženi za udruživanje radi preprodaje heroina na zadarskom području. Optuženima se na teret tada stavljalo da su u razdoblju od 2001. godine do sredine 2002., nakon prethodnog dogovora, nabavljali veće količine heroina i preprodavali ga na zadarskom narkotržištu. Šestorki u prvoj presudi 2003. godine nije dokazana preprodaja droge, a Kinda je tada bio osuđen na tri mjeseca zatvorske kazne. Ipak, u drugom ponovljenom suđenju zatvorska kazna mu je povećana na sedam mjeseci.
Zbog ovog najnovijeg događaja, osim kaznenog djela za preprodaju droge, teretit će se i za pokušaj ubojstva policajca.
 


Dečki i cure s bibinjske “liste”
Zadarska javnost već je ranije čula za Romea Kindu, jer ga je u srpnju 2002. godine policija uhitila zajedno s još pet Bibinjaca zbog udružene preprodaje heroina. Tada su osim njega uhitili i Tomislava Petkovića, Ivicu Lisicu zvanog Piko, Gojka Lisicu zvanog Tica, Anamariju Lisica, i Gordana Vešovića zvanog Vešo. Neki od njih su bili i na “listi dilera” koja se 2001. godine pojavila na ulicama u Bibinjama, a koju su navodno sastavili bibinjski roditelji.


Bubnjaru prije dvije godine zapaljen automobil
Kriminalističkom inspektoru Josi Bubnjaru prije dvije godine zapaljen je osobni automobil marke “seat cordoba” ispred njegove obiteljske kuće. Za paljevinu je bio osumnjičen i priveden Domagoj Jelenković. Međutim, Jelenković je tada oslobođen svake krivnje i to zbog “proceduralne pogreške”.