Odluka o donošenju UPU-a gospodarske zone Crno

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
crno
Javna rasprava o UPU-u gospodarske zone Crno izazvala velik interes javnosti

Zadarski gradski  vijećnici, nakon uobičajenog  aktualnog sata, raspravljat će  o 11 točaka, koliko ih se nalazi  na dnevnom redu 22. sjednice  Gradskog vijeća, koja je najavljena za srijedu, 23. srpnja  ove godine. Među 11 točaka,  zasigurno je najinteresantniji  prijedlog zaključaka o primanju na znanje Izvješća o poslovanju trgovačkih društava u  vlasništvu Grada Zadra: Vodovoda, Odvodnje, Tržnice  Zadar, Zadar, Zadarskog  športa, Liburnije, Nasada,  Čistoće, Doma hrvatske mladeži, Športskog centra "Višnjik", Poduzetničkog inkubatora, Obale i lučica te Razvojne agencije Zadarske županije.

Izvješće o reviziji  proračuna

Uz to, na dnevnom redu  najavljene sjednice Gradskog  vijeća je i Izvješće o obavljenoj  reviziji proračuna Grada Zadra za 2007. godinu, Prijedlog  odluke o izmjeni i dopuni  Odluke o ustrojstvu upravnih  tijela Grada Zadra, Prijedlog  odluke o uvjetima i načinu  držanja pasa i mačaka, načinu  postupanja s neupisanim psima te s napuštenim i izgubljenim životinjama, Prijedlog  zaključka o davanju suglasnosti na Statut Pučkog otvorenog učilišta i Prijedlog odluke o imenovanju Upravnog  vijeća Pučkog otvorenog učilišta Zadar.

Zanimljiva zasigurno bit će i  rasprava o Prijelogu odluke o  donošenju Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone  Crno, koja obuhvaća 460 hektara. Posjetimo, 16. studenoga  prošle godine završen je javni  uvid za UPU gospodarske zone Crno, temeljem kojega je  izrađeno i izvješće u koje su  unesene sve primjedbe i prijedlozi koje su sudionici dali  na javnoj raspravi. Sve prihvaćene primjedbe uzete su u  obzir i u pripremi konačnog  prijedloga plana.

Nadalje, nakon 21. veljače  ove godine, nakon završetka  javne rasprave i isteka roka za  podnošenje primjedbi, Ministarstvo obrane RH dostavilo  je očitovanje na prijedlog  UPU-a gospodarske zone Crno u kojemu je navedeno kako  je dalekovod u zaštitnim i sigurnosnim zonama potrebno  planirati kao podzemni objekt.

 Podzemni dalekovod

Kako je navedena primjedba podnesena izvan roka za  dostavu primjedbi i nije uzeta  u pripremi konačnog prijedloga UPU-a gospodarske zone  Crno, Gradsko poglavarstvo  Zadra je 14. ožujka donijelo  Zaključak o utvrđivanju konačnog prijedloga UPU-a gospodarske zone Crno, uz uvjet  planiranja dalekovoda kao  podzemnog objekta, temeljem čega je izvođač plana  navedenu primjedbu ugradio  u isti.

Sukladno Uredbi o javnoj  raspravi u postupku donošenja prostornih planova  Grad Zadar je ishodio mišljenja i suglasnosti na UPU  gospodarske zone Crno od  Ministarstva kulture, odnosno  Uprave za zaštitu kulturne  baštine, Konzervatorskog odjela u Zadru i Uprave za zaštitu prirode, Uprave za materijalne resurse pri Ministarstvu obrane, Vodnogospodarskog odjela za vodno područje  dalmatinskih slivova Split u  Hrvatskim vodama i zadarskog Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja. O  navedenim suglasnostima i  mišljenjima vijećnici će imati  prilike raspravljati u srijedu,  na najavljenoj sjednici Gradskog vijeća, kao i o Odluci o  donošenju Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone  Crno u Zadru.

Isto tako, vijećnike očekuje  i rasprava o prijedlozima  odluka o izradi urbanističkih  planova uređenja područja  Foša - Kolovare, uvale Jazine i  Bregdetti, te obalnog pojasa  Diklo, s čime će se zaključiti  22. sjednica Gradskog vijeća.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno