Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Održana Noć punog miseca

Autor: Z L

18.07.2008. 22:00
Održana Noć punog miseca

Foto: Zvonko KUCELIN



Noć punog miseca, festival kulture, hrane i običaja Zadarskog kraja, sinoć je održan osmi put. Nakon spuštanja sumraka na rivi su pogašena svjetla, a On, oko kojeg se sve i događalo, stidljivo se pokazao na horizontu malo prije 21 sata. Vremenske prilike nisu, kao lani, spriječile Mjesec da se pokaže u svoj svojoj ljepoti i punoći.
Nebrojeni gosti, Zadrani, žitelji Zadarske županije, okupili su se na Poluotoku kako bi svjedočili gastronomskoj i kulturnoj baštini zadarskih “bodula” i “vlaja”,  izlošcima 1.200 sudionika, 150 brodova i 43 izlagača. Prvi put ove godine Noć punog miseca imala je i goste iz grada-prijatelja Zadra, Székesfehérvára, koje se na ovogodišnjoj Noći predstavilo svojim kuharima, glazbenicima i televizijskom ekipom.
Klapski program odvijao se na gatu, a folklorni program na drugoj pozornici kod hotela Zagreb. Mnogi su htjeli ponešto čuti i doživjeti, no za to je bilo potrebno iznimno strpljenje. Riva je bila pretijesna za sve goste, a unatoč zatvaranju automobilskog prometa gužva nije izbjegnuta. Kroz najfrekventnije ulice stvarali su se čepovi, pa je šetnja bila gotovo nemoguća.
Sve u svemu, Noć punog miseca još jednom je opravdala očekivanja, predstavljajući se kao najmasovniji događaj u Zadru koji objedinjuje sve novostvorene zadarske brendove, među kojima su najvažniji Morske orgulje i Pozdrav suncu.