Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pobjeda vratila vjeru u bolje dane na Poljudu

Autor: Toni Bilić

18.07.2008. 22:00
Pobjeda vratila vjeru u bolje dane na Poljudu


Hajduk je već nakon  prvih 90 minuta ogleda s  Birkirkarom u prvom  pretkolu Kupa UEFA  osigurao prolaz u daljnje  natjecanje. Uzvrat na Malti 31.  srpnja bit će samo lijep izlet za  igrače i njihove navijače koji se  odluče otputovati na taj otok u  Sredozemnom moru. Splićani  su očekivano uvjerljivo (4:0)  pobijedili nogometno-turističku družinu s Malte. Po završetku susreta gosti se nisu  odmah zaputili svojim kućama, već su prespavali u Splitu,  a petak jutro iskoristili su za  razgledavanje Dioklecijanove  palače. Nova Hajdukova  momčad s novim trenerom  Goranom Vučevićem najavila  je bolje dane u novoj sezoni,  bez obzira što su za protvnika imali jednu od najlošijih, ako ne i najlošiju,  momčad koja je gostovala na Poljudu u nekom  od europskih natjecanja. Gosti  su samo jednom, i to u 33.  minuti preko Bajade, pokušali  iznenaditi vratara Subašića,  pucao je malteški igrač s više  od 40 metara, a njegov udarac  nije ozbiljnije mogao ugroziti  vrata domaćina.
Navijači su se zaželjeli europskoga nogometa, iako je  susret s Birkirkarom bio daleko od toga. Gotovo 20-ak  tisuća gledatelja se okupilo na  stadionu i u pobjedi svojih ljubimaca našli su zadovoljstvo  nakon prošlogodišnje tužne i  sramotne sezone. Jedno je sigurno, navijači nikada neće ostaviti na cjedilu svoj klub jer  Hajduk se voli i za njega se živi.  Pobjeda nad nogometno-turističkom momčadi s Malte nije i  ne može biti stvarno mjerilo  vrijednosti nove Hajdukove  momčadi, ali je vratila nadu i  vjeru u bolje dane na Poljudu.  Neke stvari su se promijenile  na svim razinama i to se odmah osjetilo i na travnjaku među igračima. Hajduk je posložio za hrvatske prilike jednu  sasvim respektabilnu momčad  te bi se uz još neka eventualna  nova lica mogao ravnopravnije  suprotstaviti Dinamu nego što  je to bilo u proteklom prvenstvu.
– Ostvarili smo ono što smo i  priželjkivali prije utakmice, a  to je bilo ne primiti gol i dati  više od dva pogotka. Mislim da  smo odigrali jednu dobru  utakmicu. Od prve smo minute shodno dogovoru visoko  napali protivnika i nismo mu  dopustili da nametnu svoju  igru – kazao je Goran Vučević.
Unatoč pobjedi, Vučević nije krio da je bio nezadovoljan  u pojedinim trenucima igre.
– Prije svega protok lopte  treba biti brži, a posebice me  smeta i ljuti kada igrač jednostavno izgubi loptu, a pogotovo kada je netko okrenut  leđima protivničkom igraču i  umjesto da odigra što brže,  zakomplicira situaciju. Ima  dosta detalja koje treba popraviti. Ne bi bilo dobro da je  na početku sve odlično i da sve  štima u igri, mi se nalazimo još  u pripremnom periodu, prvenstvo započinje 27. srpnja. Do  prve prvenstvene utakmice sa  Zadrom još imamo jedan tjedan rada i treninga.
Čini se da Živković nije bio  baš previše zadovoljan kada  ga je Vučević u 62. minuti izvukao iz igre.
– Živković je od prvog dana  priprema najbolji na treningu,  pravi je profesionalac. Izvukao  sam ga iz igre da se odmori i da  šansu dobije Jertec, nikakvog  nesporazuma nije bilo između  nas dvojice. Pokazao je da može jako dobro odigrati srednjeg veznog što me jako veseli.
Mladi reprezentativac Gabrić bio je neuvjerljiv.
– Očigledno je da Gabrić nije u formi, svojim zalaganjem i trkom je potreban momčadi.  Duboko vjerujem u njega, za  mene je on standardni igrač.
Veliko osvježenje je igra  mladog 17-godišnjeg Marija Tičinovića koji je postigao svoj  prvijenac na službenim utakmicama u bijelom dresu.
– Tičinović je Hajdukov briljant. S njim nema žurbe. Sigurno je da će on dobiti svoju  minutažu.
Toliko malo treba navijačima Hajduka za zadovoljstvo,  pobjedu nad Birkirkarom doživljeli su kao da je svladan  europski prvak Manchester  United!