Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Proplivalo 70 učenika osnovnih škola

Autor: Ida Štulić

18.07.2008. 22:00
Proplivalo 70 učenika osnovnih škola

Foto: Zvonko KUCELIN



U subotu je na bazenu Kolovara održan završni sat programa obuke neplivača na kojoj su početnici demonstrirali naučene vještine plivanja. Obuku je prošlo 70 djece iz područnih škola: OŠ Smiljevac, OŠ Petar Predradović, OŠ Briševo i djeca OŠ iz Murvice. Priključila su se i osnovnoškolci OŠ Nikola Tesla iz Gračaca.
Treninzi su počeli još u proljeće u bazenima Hotela Pinije u organizaciji Plivačkog kluba Zadar. Za jesen su planirane OŠ Voštarnica i dječji vrtić “Latica” za djecu s posebnim potrebama čiju će obuku financirati grad Zadar.
Drugi turnus u ljetnom razdoblju održat će se u četvrtak 24.7. te će obuhvatiti 50-ak djece. Inače, ova manifestacija organizira se od 1973. godine, a zadnje četiri godine organizirana je za gradske škole u suradnji s gradom. U tom razdoblju obuku je prošlo 1200 neplivača.
– Cilj ove obuke je da djeca steknu vještine plivanja kako bi bez straha mogli skočiti u more i samostalno preplivati nekoliko metara, izjavio je tajnik kluba profesor Tomislav Fabijan.
Unatoč možda i neprikladnoj temperaturi mora u bazenu djeca su hrabro pokazala svoje plivačke vještine. Jedan po jedan skakali su bazen i uz budno oko trenerica pokazali što su naučili. Djeca i roditelji su ih podržavali pljeskom što ih je dodatno ohrabrilo. Treneri odgovorni za ovaj uspjeh bili su Danijela Dević, Željko Olujić, Ante Mičić, Lucija Matešić, Marijana Brčić, Branko Perinčić i Karlo Vukić. Svakom novom plivaču uručena je i diploma Plivačkog kluba Zadar.