Reisingerove karikature ni danas ne gube na aktualnosti

Slika korisnika admin
gina
Sebastian GOVORČIN
Karikaturist Tomislav Grbin, u društvu vlasnice caffe galerije "Đina" Renate Papić - Longin, otvorio je izložbu

U četvrtak je u  caffe galeriji "Đina" otvorena  izložba karikatura Otona Reisingera "Pero u Zadru". Cijenjeni karikaturist, čiji su  radovi obilježili dnevnu tiskovinu "Vjesnik", Zadranima  se predstavio karikaturama  koje su izlazile u spomenutoj  novini sedamdesetih godina  prošlog stoljeća.

Iako desetljećima "stare",  negove karikature nimalo nisu izgubile na svojoj aktualnosti, progovarajući na duhovit i satiričan način o svakodnevnim problemima "malog čovjeka", utjelovljenog u  popularnom liku Peri. Izložbu je otvorio karikaturist Tomislav Grbin, prijatelj Reisingera i njegove obitelji,  upoznavši prisutne s izložbom  i samim umjetnikom. A istih  svakako nije manjkalo, čime  je mala gradska caffe galerija  "Đina" ponovno potvrdila  svoj status kultnog gradskog  okupljališta urbano-akademskog Zadra.

Među ostalima, na otvorenju izložbe bila je i Nena  Komarica, menadžer hrvatskog ureda za turizam u New  Yorku, osoba čijim je zalaganjem Zadar nedavno dospio na prvu stranicu prestižnog "New York Timesa",  što su prenijeli i pohvalili svi  hrvatski mediji, kao i javnost,  posebice zadarska.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno