Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Stigao peti liječnički tim

Autor:

18.07.2008. 22:00
Stigao peti liječnički tim

Foto: Alenka FESTINI



Dolazak petog liječničkog tima dočekan je sa zadovoljstvom i olakšanjem. Špica turističke sezone već je u tijeku, a trenutačno na području ovih triju JLS-a boravi preko 50.000 ljudi
U pašku ambulantu konačno je stigao peti liječnički tim, koji će sljedećih petnaest dana pomagati paškim liječnicima u obavljanju kako redovnih dnevnih poslova, tako i u dežurstvima i intervencijama. Tim je došao s otoka Ugljana i odmah je preuzeo dužnost. Sada u ambulanti u Pagu radi pet liječničkih timova koji pokrivaju područje grada Paga te općina Povljana i Kolan.
Dolazak petog liječničkog tima u paškoj je ambulanti dočekan sa zadovoljstvom i olakšanjem. Naime, špica turističke sezone već je u tijeku, a trenutačno na području ovih triju lokalnih samouprava boravi preko 50.000 ljudi. Porastom broja ljudi, usluge koje se traže kod paških liječnika sve su veće, isto kao što su brojnije i hitne intervencije.
Paški liječnici komentirali su da je njima, a posebno pacijentima, pomoć i te kako dobro došla. Rečeno je da će aktualni peti liječnik u ambulanti Pag biti do 1. kolovoza, kada će se u Domu zdravlja Zadarske županije odlučiti koji će liječnik na Pagu raditi u sljedećem petnaestodnevnom razdoblju.
Podsjetimo i da je gradska uprava Paga najavila formiranje paškog doma zdravlja do jeseni pa će od tada Grad Pag, Općina Povljana i Općina Kolan imati vlastitu organizaciju zdravstvene zaštite.