Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Djeca raspjevala Sukošan

Autor: Velimir Brkić

18.07.2010. 22:00
Djeca raspjevala Sukošan

Foto: Velimir BRKIĆ



Djeca su se publici predstavila pod vodstvom glazbenog meštra, entuzijasta, učitelja i mentora Darka Vlašića koji djeluje u Glazbenoj školi “Korona” koja nastavu i poduku održava u Zadru, Sukošanu, Debeljaku, Zemuniku, Vrsima i Maslenici. Mladi pjevači svom su meštru Darku zahvalili besprijekorno izvedenim pjesmama, atraktivnom koreografijom i upečatljivim scenskim nastupom


Dječji festival poznatih melodija “Sukošan 2010.” na pozornici Sportskog centra u nedjelju navečer je okupio 25 mladih izvođača iz Zadra, Zemunika i Maslenice te ponajviše iz Debeljaka i Sukošana. Nesumnjivo, dječji festival postaje svojevrsni zaštitni znak Sukošana.
Mladi izvođači su pred oko tisuću gledatelja pjevali uživo uz pratnju orkestra koji broji gotovo 40 mladih članova s mandolinama, akustičnim, električnim i bas gitarama, klavijaturama, bubnjevima i udaraljkama.
Festival nije bio natjecateljski pa su svim natjecateljima uručeni prigodni darovi za uspomenu. Dva sata pjesme proletjelo je u tren, a pljesak koji na kraju nije prestajao, bio je najbolja potvrda da se dječji trud i rad isplatio.
Djeca su se publici predstavila pod vodstvom glazbenog meštra, entuzijaste, učitelja i mentora Darka Vlašića koji djeluje u Glazbenoj školi “Korona” koja nastavu i poduku održava u Zadru, Sukošanu, Debeljaku, Zemuniku, Vrsima i Maslenici. Mladi pjevači svom su meštru Darku zahvalili besprijekorno izvedenim pjesmama, atraktivnom koreografijom i upečatljivim scenskim nastupom.
Festival su vodile Elena Serdan Petkovski i Petar Krešan, a izvođače se u izvođenju poznatih melodija pratili i prateći vokali glazbene škole.
Bila je to večer posebne radosti, trenutak kada su dječja pjesma, smijeh i radost na zadivljujući način unijeli život u sukošanski kamen.
U svemu tome posebno je uživala publika jer djeca uz talent u svojim izvedbama otkrivaju i posebnu radost i neposrednost svojstvenu samo njima. Nitko bolje i ljepše od njih neće uspjeti raspjevati Sukošan.
Bila je to još jedna manifestacija u nizu u ovogodišnjem nadasve bogatom kulturnom ljetu koje je osmislila animatorica Mirjana Veleslavić Nadinić.


 IZVOĐAČI




Na sukošanskoj pozornici nastupali su: Barbara Strenja, Katarina Krešan i Izabela Kustura, Sara Petrović, Magdalena Prekpalaj, Ivona Burčul, Tina Pavić, Martina Ročak, Nikolina Verunica, Petra Pavić, Anamarija Bušljeta, Petra Maruna, Dana Bičić, Monika Serdar Petkovski, Andrea Bakarić, Matea Tavra, Toni Vlašić, Trio Marina, Katarina i Ivana, Kvartet Koronice, Dino Bičić, Dolores Raspović, Martina Matošić, Patricija Žunić, Goran Šare, Sara Smolić, Matea Keran.