Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Perić ostaje!

Autor: Roman Morović

18.07.2010. 22:00
Perić ostaje!

Foto: Zvonko KUCELIN



Od završetka prošle sezone 10. lipnja pa sve do druge polovice srpnja, dakle više od mjesec dana, nije bilo baš mnogo vijesti vezanih uz KK Zadar. Zapravo, bilo ih je sasvim dovoljno za ovo doba godine, no Zadrani su inače navikli na mnogo više priča i špekulacija, glede sastava za sljedeću sezonu. Ove godine (barem do sada) to nije bio slučaj, što je svakako pozitivna stvar i korak ka profesionalnijem klubu. Istina, u pojedinim medijima javljale su se (ima ih još uvijek) informacije, koje su neke igrače Zadra već stavljale u dresove drugih momčadi, no u klubu se na to nisu previše obazirali. Igračima je rečeno da sačekaju dok im se ne isplate sva dugovanja, te da će onda krenuti u pregovore, na što je većina pristala.
Još ranije je bilo jasno da sljedeće sezone u Zadru neće igrati Trent Plaisted i Vladimer Boisa, a nedavno je put Turske odlučio otići i prošlosezonski kapetan Tomislav Ružić. Prva vijest koja će sigurno razveseliti sve navijače Zadra je ostanak Hrvoja Perića, najkorisnijeg igrača protekle sezone. 
– Mi i dalje nastojimo zadržati okosnicu momčadi pa smo u tom kontekstu ovih dana riješili sve obveze prema Hrvoju Periću, koji ima ugovor s nama još godinu dana. Dakle, Perić definitivno ostaje u Zadru – potvrdio nam je danas Zdenko Mičić, direktor kluba.
– Kontinuirano se vode razgovori s igračima, i s onima koji imaju ugovor i s onima kojima je istekao. U kontaktu smo i s agentima i sa sponzorima. Nastojimo maksimalnim naporima doći do određenih financijskih sredstava, kako bi se zatvarali dugovi i obveze iz prošle sezone, te da bi se mogao koncepcijski postaviti roster momčadi za početak priprema. Dakle, širi popis igrača, koji će biti na početku priprema 2. kolovoza, od kojih će neki biti na provjeri. Nakon toga, 16. kolovoza bi se išlo na bazne pripreme na Bjelolasicu.
Car blizu ostanka
Kakva je situacija sa Rokom Stipčevićem i Markom Carom, koji su se često posljednjih dana u medijima spominjali u kontekstu mogućeg prelaska u Cibonu?
– Koliko ja osobno znam, iz kontakta i razgovora s njima, mislim da su to napuhani medijski napisi, bez realne podloge. Mi kao klub nastojimo biti korektni i iskreni i vjerujem da je tako i s njihove strane. Što se tiče Cara, mislim da ćemo najvjerojatnije ovih dana zaključiti tu priču, na zadovoljstvo i jedne i druge strane, te da će on ostati u Zadru i sljedeće sezone. On također ima ugovor još jednu godinu. Što se tiče Stipčevića, kod njega je situacija nešto drugačija. On ima određene ponude o kojima razmišlja, a trenutno je na pripremama reprezentacije. Međutim, ni mi ne možemo dugo čekati, jer vrijeme polako ističe i moramo u što skorije vrijeme, recimo do kraja tjedna, znati njegove stavove, kako bi znali planirati posao – kaže Mičić.
Što će biti s onim igračima, koji su po godinama mlađi, ali koji bi ove sezone već trebali mnogo ozbiljnije zakoračiti u seniorske vode?
– Razgovori su u tijeku i sa Bilanom, Šarlijom, Marčinkovićem, Baturom. Jedan dio igrača će proći provjeru u prvoj polovici kolovoza, a nakon toga ćemo se odlučiti tko će od mlađih igrača ostati na pripremama, a tko će eventualno na posudbu, primjerice u Borik. Tu su i Šime Olivari i Ivan Mikulić. S nekim igračima ćemo sporazumno raskinuti ugovor, kao što je Čakarun, koji će dobiti priliku u Boriku pa eventualno kasnije svojim razvojem može ponovno doći u obzir. Zadovoljni smo nastupima Šime Olivarija i Ivana Batura na Europskom U-20 prvenstvu. Nažalost, Šime se ozljedio i nije mogao igrati završnicu, a prezentacija Batura je bila zadovoljavajuća. Šteta što nisu imali sreće s ozljedama da poluče bolji rezultat, ali mislim da su dečki pokazali da se na njih može ozbiljno računati u budućnosti.
Uskoro i pojačanja
O mogućim pojačanjima za sljedeću sezonu do sada se nije mnogo govorilo. Ponajviše zato što je trener Danijel Jusup kazao da neće ni sa kime pregovarati, dok se ne riješe dugovanja prema igračima iz prošle sezone. No, s obzirom da su do početka priprema ostala još dva tjedna, logično je da se sve više razmišlja o novim igračima.
– Jasno da razmišljamo i tražimo eventualna pojačanja za sljedeću sezonu. Želimo dovesti adekvatnu vrijednost za novac, a to znači kvalitetu, koja će biti okosnica momčadi, zajedno s igračima koji su ostali u Zadru. Radimo određene provjere, jer želimo dovesti provjerene igrače, koji će biti i na zadovoljstvo zadarske publike, ali isto tako da nam mogu garantirati određeni rezultat. Odlaskom Ružića i eventualno ako se Stipčević ne bi odlučio da ostane, trebaju nam kvalitetni igrači na vanjskim pozicijama i pod košem. Imamo određene želje, ali nećemo žuriti. Kada bude poznato nešto konkretnije, javnost će biti pravovremeno obaviještena.
Što se financija tiče, klub je nedavno potpisao ugovore sa tvrtkom Granit Vrkić, investitorom u trgovački centar Supernova, te s Adidasom, novim dobavljačem sportske opreme. Što je sljedeće?
– Mi već dugo radimo na tome. Zapravo, nismo prestajali niti u jednom trenutku, jer smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Očekujemo nove sponzore, puno razgovaramo sa tvrtkama u županiji, nekima koje su bile u klubu i koje će se vratiti. Ne radi se o značajnim iznosima, kao što je primjerice Supernova ili Erste banka, međutim, smatramo da i manje tvrtke, ako ih je više, mogu dati svoj doprinos stabilizaciji kluba. Tu su i Grad Zadar i sponzori, kao što je Strabag, gdje smo na tragu da se suradnja nastavi i ta sredstva su u dolasku. U tom kontekstu, mogu reći da se situacija iz dana u dan popravlja – zaključio je direktor KK Zadar.