Ponovno gori deponij u Biogradu

Slika korisnika admin
bastijun_smece_biograd
Jelica FARKAŠ
Požar na biogradskom deponiju ponovno se aktivirao u ponedjeljak ujutro

Zadarski vatrogasci u nedjelju su zbog dojava o požaru na teren izlazili desetak puta, no srećom, osim u tri slučaja, riječ je bila tek o manjim požarima gdje je vatra zahvatila suhu travu.

- Osim požara u Kalima i Zadru nedaleko naselja Ploče gdje je vatra zahvatila borovu šumu, u ponedjeljak oko 2.45 sati, imali smo i jednu dojavu o požaru u spremištu sijena u Galovcu. Svi ti požari ugašeni su i stavljeni pod kontrolu osim onog na biogradskom deponiju koji se, nakon što je u nedjelju navečer ugašen, u ponedjeljak rano ujutro ponovno aktivirao - rekao nam je dežurni operater Javne vatrogasne postrojbe Zadar dodavši kako je u nedjelju na nekoliko lokacija u zadarskom zaleđu gorjela trava, a u Raštanima i nisko raslinje zahvativši površinu od 1100x800 metara četvornih.

Pomoć iz zraka tražila se jedino u Kalima na otoku Ugljanu gdje je u nedjelju oko 13.20 sati izbio manji požar, a tamo je posla imala i zadarska policija koja je nakon dovršenog očevida izvjestila da je utvrđeno kako je taj požar izazvan otvorenim plamenom ili gorivim djelovima tvari. Opožarena je površina oko 100x100 metara četvornih na kojoj je izgorjelo nešto niskog raslinja i borove šume. Požar je ugašen oko 14.50 sati, a u gašenju su osim pripadnika DVD-a iz Kali, Preka i Kukljice sudjelovala dva kanadera te jedan air traktor. Kako je riječ o privatnom zemljištu policija utvrđuje identitet vlasnika te traga za počiniteljem.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno