Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ponovno gori deponij u Biogradu

Autor: Suzana Bandić

18.07.2010. 22:00
Ponovno gori deponij u Biogradu

Foto: Jelica FARKAŠ



Najviše posla vatrogascima je zadao požar na biogradskom deponiju koji se nakon gašenja u nedjelju navečer ponovno aktivirao u ponedjeljak rano ujutro


Zadarski vatrogasci u nedjelju su zbog dojava o požaru na teren izlazili desetak puta, no srećom, osim u tri slučaja, riječ je bila tek o manjim požarima gdje je vatra zahvatila suhu travu.
– Osim požara u Kalima i Zadru nedaleko naselja Ploče gdje je vatra zahvatila borovu šumu, u ponedjeljak oko 2.45 sati, imali smo i jednu dojavu o požaru u spremištu sijena u Galovcu. Svi ti požari ugašeni su i stavljeni pod kontrolu osim onog na biogradskom deponiju koji se, nakon što je u nedjelju navečer ugašen, u ponedjeljak rano ujutro ponovno aktivirao – rekao nam je dežurni operater Javne vatrogasne postrojbe Zadar dodavši kako je u nedjelju na nekoliko lokacija u zadarskom zaleđu gorjela trava, a u Raštanima i nisko raslinje zahvativši površinu od 1100×800 metara četvornih.
Pomoć iz zraka tražila se jedino u Kalima na otoku Ugljanu gdje je u nedjelju oko 13.20 sati izbio manji požar, a tamo je posla imala i zadarska policija koja je nakon dovršenog očevida izvjestila da je utvrđeno kako je taj požar izazvan otvorenim plamenom ili gorivim djelovima tvari. Opožarena je površina oko 100×100 metara četvornih na kojoj je izgorjelo nešto niskog raslinja i borove šume. Požar je ugašen oko 14.50 sati, a u gašenju su osim pripadnika DVD-a iz Kali, Preka i Kukljice sudjelovala dva kanadera te jedan air traktor. Kako je riječ o privatnom zemljištu policija utvrđuje identitet vlasnika te traga za počiniteljem.