Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Smotra narodnih pjesama i folklora

Autor: Valentina Mlađen

18.07.2010. 22:00
Smotra narodnih pjesama i folklora

Foto: Sebastian GOVORČIN



KUD “Luzarica” iz Pridrage ove godine je organizirao 11. susret i druženje KUD-ova u Pridrazi pod nazivom “Dalmacijo, Pridragu ti ljubim”. I ove godine na već tradicionalnu manifestaciju odazvao se velik broj KUD-ova koji su nošnjama, plesom i pjesmom predstavili nekadašnje običaje svoga kraja.
Na ovogodišnjem susretu nastupili su KUD “Žutopas” iz Smokovljana, KUD “Bjelovar” iz Bjelovara, KUD “Vinac” iz Stankovaca, KUD “Gradina” iz Polače, KUD “Sv. Kuzman i Damjan” iz Slivnice, KUD “Sv. Ivan Glavosjek” iz Raštana Donjih, KUD “Zvona Zagore” iz Mirlović Zagore, KUD “Izvor” iz Generalskog stola te KUD domaćin “Luzarica”.
I ovogodišnji susret i druženje KUD-ova organizirano je u povodu obilježavanja spomena na Milu Čulinu Bulina, kao jedno od cijelotjednih događaja u spomen na ovog pridraškog i hrvatskog viteza.
Nakon nastupa KUD-ova upriličeno je zajedničko druženje uz večeru i pjesmu do kasnih noćnih sati nakon čega su se KUD-ovi rastali, a KUD “Bjelovar” ostao je u Pridrazi tri dana kao gost KUD-a “Luzarice”.
KUD “Luzarica” postoji već 12 godina, dok ovu manifestaciju uspješno organiziraju već 11. godinu za redom. Kao KUD u ovih dvanaest godina uspjeli su se afirmirati i zapaženi su po čitavoj Hrvatskoj i šire. Ovaj KUD redovito dobiva pozive na sve veće smotre u državi pa tako i ove godine putuje na Vinkovačke jeseni. Ova manifestacija, također, je jedan od doprinosa ovog KUD-a promociji svoga mjesta, ali i dalmatinskog načina življenja.