Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadranin u Zagrebu nožem ubo majku u vrat

Autor: Ana Raić Knežević

18.07.2010. 22:00
Zadranin u Zagrebu nožem ubo majku u vrat

Foto: Zvonko KUCELIN



Incident se dogodio u unajmljenom zagrebačkom stanu kada su po 21-godišnjeg J.C. iz Zadra koji je završio studijsku godinu došli majka, otac i sestra kako bi se svi zajedno vratili u Zadar
Krvava drama u kojoj je 21-godišnji zadarski student J. C. nožem pokušao ubiti svoju 48-godišnji majku L. C. zbila se u subotu navečer u unajmljenom stanu u zagrebačkom naselju Vrbik.
Kako doznajemo, po mladića je njegova obitelj – majka, otac i sestra – stigla u Zagreb, kako bi se svi zajedno vratili u Zadar. Navečer su obavljane posljednje pripreme pred putovanje.
Mladićev otac nosio je prtljagu u automobil parkiran pred zgradom, dok je majka još prala suđe kako bi u stanu sve ostalo čisto i uredno. U jednom trenutku između nje i sina izbila je svađa. Što je točno bio povod nije nam jučer potvrđeno, no bijesni 21-godišnjak zgrabio je nož i njime ubo majku u vrat. Još ju je i porezao po ruci teško ju ozlijedivši.
Zgrožena i uplašena mladićeva sestra, nakon što nije uspjela obraniti majku od pomahnitalog brata, istrčala je u hodnik pokušavajući pozvati policiju te oca koji je pohitao do stana na prvom katu.
– Čula sam galamu… svađu… zatim su odjeknuli jauci i zapomaganje: “Pomozite, ubit će mi majku” – opisivala je jučer predstavnica stanara u zgradi na III. Vrbiku 8. Prema njezinim riječima, s 21-godišnjakom koji je unajmio stan u njihovoj zgradi nikada nije bilo problema.
Što mu se u subotu dogodilo, za sada se ne zna, no i on i majka završili su u bolnici. Mladić se, naime, opirao policajcima koji su došli na intervenciju, a bilo je očito da je psihički rastrojen. Zato je nakon privođenja prevezen u Kliničkoj bolnici “Sestre milosrdnice”, gdje je liječnička pomoć pružena i njegovoj teško ozlijeđenoj majci.