Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nije za iznajmljivanje!

18.07.2011. 22:00
Nije za iznajmljivanje!


MO Brgulja jednoglasno odbija zahtjev Zlatke Badel. Naime, ako se dade suglasnost da se sadašnji prostor Turističkog društva Brgulje dade u najam, Brgulje bi ostale bez svog Turističkog društva u sklopu vrlo atraktivnog objekta smještenog uz brodsko pristanište


Sastanku  Mjesnog odbora Brgulje u subotu ispred Turističkog  društva Brgulje, odazvao se  veliki broj mještana.
Povod sastanku Mjesnog  odbora bio je zahtjev gospođe Zlatke Badel iz Zadra  da joj MO Brgulje dade odobrenje za najam postojećeg  prostora Turističkog društva  Brgulje koje bi ona preuredila  u objekt tzv. brze prehrane.
Nakon što je predsjednik  MO Brgulje Darko Šarunić  upoznao nazočne sa zahtjevom gospođe Badel, uslijedila je nimalo začuđujuća,  kratka rasprava. Naime, raspoloženje mještana, ali i cijelog MO Brgulja je da se ne  udovolji zahtjevu Zlatke Badel te se on jednoglasno odbija.
Naime, ako se dade suglasnost da se sadašnji prostor  Turističkog društva Brgulje  dade u najam, Brgulje bi ostale bez svog Turističkog  društva u sklopu vrlo atraktivnog objekta smještenog uz  brodsko pristanište.
Mještani su, bez obzira na  svoje “ne” brzoj prehrani  svjesni i da su prostori o kojima je ovdje riječ, u vlasništvu Grada Zadra i da  traženje mišljenja Mjesnog  odbora Brgulje čini samo jedan formalni postupak vlasnika prostora. Međutim, Brguljci će, kako je rečeno, poduzeti sve kako bi vlasnike  uvjerili da se radi o prostoru  napogodnijem upravo za Turističko društvo.
I na ovom je sastanku bilo  izraženo nezadovoljstvo  mještana time što već treću  godinu zaredom Turistička  zajednica grada Zadra nije  zaposlila jednog djelatnika  za poslove iz djelokruga Turističkog društva.
Naime, gosti koji borave u  privatnom smještaju u Brguljama nemaju se gdje prijaviti  pa ni dobiti tražene informacije koje inače dobivaju u  Turističkom društvu.
S tim u vezi MO će odmah  učiniti odgovarajuće korake  kako bi se Turističko društvo  Brgulje aktiviralo i nastavilo  rad u postojećem prostoru. 
Dio je sastanka bio posvećen i radovima na uređenju  plaže Vrulje. Dogovorena je i  zajednička akcija čišćenja  ove buduće brguljske plaže  za idući tjedan.