Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Od “djevojaka s Tahitija” do RUF jugenda

18.07.2011. 22:00
Od “djevojaka s Tahitija” do RUF jugenda


Pakoštanci su za ovu ljetnu karnevalsku prigodu sa sobom doveli traktor prepun Tahiti djevojaka, a plesni Riverdance show izvele su i pakoške irske plesačice


Više od  dvadeset maškaranih  grupa prodefiliralo je u  nedjelju navečer središtem Pakoštana na  njihovom već nadaleko  poznatom ljetnom karnevalu. Karnevalska povorka krenula je u poslijepodnevnim satima od  plaže Punta prema centru mjesta gdje je pred  mnoštvom mještana i gostiju  održano i predstavljanje grupa.
Program su otvorile pakoške mažoretkinje svih godišta; seniorke, kadetkinje i  juniorke, nakon čega je uslijedila grupa K2 s temom  “ljubav je na selu”. Publiku  su nasmijale i uvijek atraktivne puntamiške žene pod  maskom “Coco Chanel oliti  kulenove seke”. Na bini u  centru Pakoštana zapjevali  su i češki klaunovi, a dašak  poljskog metala dala je i  Ju-ka grupa iz Poljske. Karakteristične majice s logotipovima Iron Maidena nikako nisu mogle proći nezapaženo, a i njihova interpretacija “Whiskeyja” čula se  duž cijelog mjesta. Pakoštanci su za ovu ljetnu  karnevalsku prigodu sa sobom doveli traktor prepun  Tahiti djevojaka, a plesni Riverdance show izvele su i  pakoške irske plesačice.
Ljetni karneval u Pakoštanama ugostio je i primoštenske poklade, a svoj obol dali  su i hula-hula turisti koji  ljetuju u turističkim naseljima Kozarica i Pine beach.  Čak osamdeset sudionika  imala je najmnogoljudnija  karnevalska grupa RUF jugend iz Njemačke koja je  pakoškoj publici priredila  pravi plesni spektakl, a ništa  manju pažnju nije privukla  niti francuska grupa koja se  ozbiljno dala u pripremu scenografije pa je tako u centar  mjesta dovela pravi-pravcati  Eifellov toranj. Koliko im  ljetni karneval u Pakoštanama znači, dovoljno govori  podatak da su svoju prijavu  Francuzi poslali još u hladnoj veljači.
 Ovogodišnji ljetni karneval imao je i  svog modnog  mačka, Jadranka Ključanina  koji je nastupio s grupom  nekadašnjih pakoških  mažoretkinja. Ipak kao šećer  na kraju predstavljen je Diklo fest i njihova grupa “Pijem pivo, jebe mi se živo” koji  su se pobrinuli da u Pakoštane dođu u stilu kako im to i  priliči – kamionom vučne  službe. Zbog posla oko Dikljanaca, Disko grupu i  njihov neposlušni automobil  do centra Pakoštana morao  je “došlepati” nešto manji kamion, no to nije spriječilo  maškare da se zabavljaju kao  da sjede za volanom nekog  BMW-a.
Centrom Pakoštana  prošetali su još i sobarice i  butleri iz Biograda, Rimljani s Vrgade, ali i Pirati s Kariba nepoznatog  porijekla. Ovi potonji na  veselje mnogih demonstrirali su i pucanje iz  topa nakon čega se zabava s grupom Zadrani  mogla nesmetano nastaviti do kasno u noć.