Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pojačan vozni red prema Puntamici i Diklu

18.07.2011. 22:00


Pojačan je vozni red prema Diklu i Puntamici, a autobusi prometuju u pravilu svakih desetak minuta. Uglavnom te linije koriste kupači i turisti koji su željni razgledati grad, kaže Erslan, voditelj prometno-operativnog sektora u zadarskoj Liburniji


U želji za što  bržim dolaskom na željenu  plažu te kako bi izbjegli prometne čepove, sugrađani i  turisti koriste gradske autobusne linije. Tijekom ljetnih mjeseci autobusne linije  s Puntamikom i Diklom su  pojačane, a i velika je prednost što je veći broj autobusa klimatiziran.
Slobodan Erslan, voditelj  prometno-operativnog sektora u zadarskoj Liburniji,  kazao je da je preko 90 posto  autobusa koji prometuju na  gradskom području klimatizirano.
– Prije nekoliko godina kupili smo šest novih autobusa  marke mercedes koji su klimatizirani. U pet autobusa  naknadno je postavljena klima. Na taj način putnici imaju komforan i ugodan prijevoz do željenog odredišta u  ljetnim mjesecima, kazuje  Erslan. 
No Liburniji i dalje ostaje  problem neklimatiziranih  autobusa na liniji Poluotok –  Arbanasi. Veći i noviji autobusi koji su klimatizirani  ne mogu prometovati u Arbanasima zbog premale širine kolnika.
– Razmišljali smo montirati klima uređaj, no preinaka je preskupa. Čim dođu  na tržište manji i klimatizirani autobusi, nastojat  ćemo ih kupiti upravo za ovu  relaciju, pojašnjava Erslan.
Trenutačno najprometnija  i najučestalija je autobusna  linija prema Puntamici te je  trenutačno na prvom mjestu.
– Pojačan je vozni red prema Diklu i Puntamici, a autobusi prometuju u pravilu  svakih desetak minuta.  Uglavnom te linije koriste  kupači i turisti koji su željni  razgledati grad, kazuje Erslan.
Za sada nije bilo primjedbi  turista na uvjete prijevoza ili  na cijenu. No zato sugrađani  i najmanje nepravilnosti prijave djelatnicima Liburnije.
Upravo je tako  zbog zahtjeva sugrađana koji žive na  predjelu Žmirića  uvedena autobusna  linija za ovaj dio grada krajem godine.
– Predio Žmirića je  bio najslabije povezan s ostalim dijelovima grada. Imali  smo pripremljeni autobus koji bi prometovao na spomenutoj  relaciji, ali smo čekali da se uredi ugibalište, kazuje Erslan.
Što se tiče “švercanja” u  autobusu, nedavno je u dogovoru s policijom zabilježena zloupotreba pri skeniranju školskih karata.
– Ovoj navici ne pribjegavaju turisti, jer u tih nekoliko dana koliko ljetuju na  zadarskom području kupe  autobusne karte na kiosku i  s njima nemamo nikakvih  problema, zaključuje Erslan.