Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Raštane krenule s pripremama

18.07.2011. 22:00
Raštane krenule s pripremama


U ponedjeljak poslijepodne na igralištu Tihomir Mitrović počele su pripreme Raštana za iduće prvenstvo 3. HNL -jug, koje počinje koncem kolovoza. Inače, nakon uobičajene prozivke nazočnim igračima i stručnom stožeru su se obratili predsjednik Raštana Vedran Zrilić, dopredsjednik kluba Mile Mišo Čirjak i direktor kluba Tomislav Demo, koji su iznijeli cilj Uprave Raštana da se u 2011./12. sezoni ide u borbu za sam vrh, tj. plasman među tri vodeće momčadi.
Prvom treningu nazočilo je 30-ak kandidata za prvu momčad Raštana pod vodstvom trenera Leopolda Burčula, prvi pomoćnik trenera Elvis Katuša i trener vratara Niko Matković. Raštane su napustili: Luka Batur, Ivan Šimurina i Marin Batur. Nije bilo ni vratara Pavla Vugdelije, koji u Njemačkoj traži inozemni angažman. Od prinova prvom treningu nazočilo je 10-ak novih lica: Ivan Perinić, 19-godišnji vratar, Domagoj Torbarina, 19-godišnji stoper i Ivan Tokić, 18-godišnji desni bočni, svi dosadašnji juniori Zadra te Lovro Čirjak, 23-godišnji vezni, bivši član trećeligaša Novalje i oni su postali novi članovi Raštanjana, dok su svi ostali na tzv. probi, a najpoznatiji od njih je Josip Bacalja, 22-godišnji stoper iz pridraškog Hajduka.
Od ovih igrača tko zadovolji ukuse stručnog stožera bit će registriran za Raštane: Nikpalj, Fain, Vincetić, Prtenjača, Vučković. Zimus stradali desni bočni Niko Peraić i vezni Šime Čirjak, oba 23-godišnjaci, još se neko vrijeme neće pojaviti na treninzima.