Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tri udruge udomljene u Veslačkoj

18.07.2011. 22:00
Tri udruge udomljene u Veslačkoj


U Veslačkoj ulici danassu svoj dugo iščekivani radni prostor dobile tri gradske udruge, Europa Donna – Sekcija Zadar, Liga za borbu protiv raka u Zadru i Hrvatsko društva za palijativnu skrb Ogranak Zadar.
Josip Bubičić, predsjednik Lige za borbu protiv raka u Zadru, iskoristio je priliku te je zahvalio svima koji su im pomogli u rješavanju adekvatnog prostora za Ligu, a u prvom redu gradonačelniku Zvonimiru Vrančiću i Mariju Pešutu, pročelniku Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo u Gradu Zadru koji je prvi ovaj prostor prepoznao kao rješenje njihova “stambenog” problema.
– Sada kada smo, nadamo se, riješili velik problem za normalno funkcioniranje jedne udruge, svi naši planovi postat će stvarnost. Liga protiv raka osnovana je u Zadru prije 44 godine. Te godine u životu jednog čovjeka predstavljaju zrelost u kojima on može dati i daje najviše te predstavljaju spoj znanja i iskustva. Tako je i s Ligom protiv raka, ističe dr. Bubičić. Među budućim planovima Lige je pokretanje telefona za psihološku pomoć oboljelima od raka i članovima njihovih obitelji, škola nepušenja, ali i sve one zamišljene akcije o kojima se do sada Liga nije usudila govoriti.
– Svi će ovi planovi zaživiti jer će imati svoje ishodište. Hvala svim onim članovima Lige koji su svojim vrijednim radom do sada doprinijeli ostvarenju svih akcija kojima smo svjedočili kao i da se ovo useljenje u novi prostor ostvari, zaključuje Bubičić. Potom je Vladislav Tomčuk, tajnik Lige, podijelio ključeve prostorija predsjednicima triju udruga koje će od sada djelovati na istoj adresi.
Dr. Ljiljana Klarin istaknula je da se sve tri udruge bave pružanjem pomoći građanima. Također, naglasila je da je ovo centar gdje će se obavljati edukacija za buduće članove udruga.
Tatjana Vukelić Baturić, predsjednica Europa Donne – Sekcije Zadar, istaknula je da se bez uloge medija u radu ovih udruga ni javnost ne bi mogla uključiti u njihovo djelovanje.
Za kraj Mario Pešut izrazio je zadovoljstvo što su udruge dobile prostor.
– Ujedno ovo je dobar primjer da se nekoliko udruga zajedno udružilo i dobilo zajednički prostor. Nadam se da će ovaj primjer potaknuti i ostale udruge koje čekaju na prostor. Moj mali doprinos radu Lige je i to što sam nakon 30 godina prestao pušiti te sam nepušač šest mjeseci, dodao je na kraju Pešut.