Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Željni pravog rezultata

18.07.2011. 22:00
Željni pravog rezultata


Imamo dobru momčad, potencijal je tu, mladi smo i željni pravog rezultata. Naša mladost bi trebala biti prednost jer ćemo u kratkom vremenu odigrati 11 utakmica – kaže Popović


Prije devet godina debitirao je na Europskom prvenstvu, a danas je  najstariji član košarkaške reprezentacije Hrvatske koja  se u Osijeku priprema za  predstojeće EP u Litvi. No,  Marko Popović s 29 godina  nikako ne spada u skupinu  “starih igrača”, riječ je samo  o još jednom statističkom  podatku o škvadri Josipa  Vrankovića. Da je potpuno  sazrio i da su pred njim “dobre godine”, Pop je potvrdio i  u posljednjoj sezoni koju je  odradio u Rusiji. S Uniksom  je osvojio Eurokup, a na Final Four turniru u Trevisu  ubojita “šestica” zaslužila je i  MVP nagradu. No, Uniks će  u idućoj sezoni u Euroligi  igrati bez svog najkorisnijeg  igrača.
– Dvije godine u Kazanu  bile su sjajne, ali preda  mnom su novi izazovi. Vrijeme je za odlazak odnosno  povratak na Zapad – kaže  Marko, koji je mogao ostati u  Rusiji, ali tada bi upitan bio  nastup za reprezentaciju, a  zna se da Popović poziv pod  zastavu nikad ne odbija.
Rastanak s Rusijom
– Uniks je uvjetovao da  odradim liječnički pregled,  klub se na neki način htio  osigurati jer u posljednje vrijeme imam problema sa zadnjom ložom. No, nisam sebe htio staviti u rizičnu poziciju pa sam rekao da ću  ugovor potpisati nakon povratka s EP-a. Nismo se usuglasili i stigao je rastanak.
Iako je na pripreme stigao  bez riješenog klupskog statusa, što može predstavljati  dodatno opterećenje, kod  Popovića nema tragova zabrinutosti. Poziva ima, najkonkretniji su iz Španjolske,  u igri su najveći klubovi s  Pirineja (Barcelona, Real,  Caja Laboral) gdje je već  kratko boravio prije osam  godina.
– Bio sam u Valenciji 2003.  godine, neslavno je završilo.  No, pred vratima je druga  šansa, vidjet ćemo koja će  biti konačna destinacija. Volio bih što prije riješiti klupski status da se mogu na  miru posvetiti reprezentaciji  – priznaje Popović, koji je u  Osijek stigao nedovoljno zaliječen. Trenira odvojeno od  suigrača, po specijalnom  tretmanu, a ne krije zadovoljstvo onime što je njega i  suigrače dočekalo u slavonskoj metropoli.
Osijek ugodan
– Ovdje imamo sve što je  nužno za odrađivanje kvalitetnih priprema, a to je jedino važno. Zadovoljan sam  što smo  promijenili okolinu,  nadam se da će nam ta promjena i dolazak u Osijek donijeti i neke kvalitetne rezultatske promjene na EP-u –  nada se Popović, koji će nakon Švedske, SiCG, Španjolske i Poljske u Litvi igrati  svoju petu eurosmotru. Naravno, za prognoze još nije  vrijeme, ali najiskusniji reprezentativac po običaju je  optimist, iako su prijašnja  iskustva bila bolna.
– Imamo dobru momčad,  potencijal je tu, mladi smo i  željni pravog rezultata. Naša  mladost bi trebala biti i naša  prednost jer ćemo u Litvi u  kratkom vremenu odigrati  11 utakmica, stoga će to trebati izdržati. Najvažnije je  da nas zaobiđu ozljede, pripreme ćemo odraditi kvalitetno i u Litvu otići spremni i  motivirani – naglašava Marko Popović.


MARKO POPOVIĆ




2002. godine debitirao za seniorsku hrvatsku vrstu
s U-18 reprezentacijom osvojio europsko srebro
sa Zadrom osvojio dva Kupa i Jadransku ligu
prvak Hrvatske s Cibonom
prvak sa Žalgirisom
osvajač kupa s Efes Pilsenom, Žalgirisom i Uniksom
osvajač Eurokupa s Uniksom