Kako je moguće da još nitko nije procesuiran za komunističke zločine

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Općina Vrsi, Udruga ratnih veterana Hrvatski domobran, rodbina, mještani okolnih naselja i onih pristiglih iz ostalih krajeva Lijepe Naše i inozemstva jučer su položili vijence i zapalili svijeće podno velikog križa kod jame Golubinka nedaleko Vrsi.

- Golubinka je prirodna jama u kojoj su za vrijeme Drugoga svjetskog rata od 1941. do 1945. godine bačena tijela od 150 do 300 nevinih žrtava i hrvatskih rodoljuba iz Vrsi te okolnih mjesta koje su partizani i njihovi pomagači mučki umorili, rekao je Ante Matijević, poljički povjesničar, istraživač, hrvatski proljećar i dragovoljac Domovinskog rata.

Pritom je naglasio kako su osobe likvidirane iz političkih razloga i bez suda, pretežno oni koji su djelovali kao rodoljubi.

Ante Matijević smatra da je krajnje vrijeme da se konačno na objektivan i sustavan način utvrde povijesne činjenice te prekine urota šutnje o komunistčkoj strahovladi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika sime raljevic
Da Ante, Zlocinci ne samo da su se izvukli "skot free" vec su jos I nagradjeni za svoje zlocine I to u "NOVOJ DOMOVINI HRVATA". Poblize pogledaj slucaj Fabijana Raljevic iz mijesta I opcine SALI na Dugom otoku. Vec godinama pokusavam obratiti paznju javnosti na zlocu nanesenu F.Raljevic ali izgleda da sve pada na prazne usi, a greska Fabina je bila sto je bio bogobojazan I SIROTINJA(ne po pitanju posijeda, vec po pitanju prijatelja I vire u BOGA. Cak I poklone upucene od dijece njegove su mu UKRALI, ne dajuci mu ni da vidi popraceno Pismo), I sve to SLAVNI SUD u ZADRU ZNA pod pokroviteljstvom predsijednika suda MARIJANA BITANGA, ali nikom nista, ono sto se kaze pojeo vuk magare, U BOSNI ima proverb "SUDIJA TE TUZI, SUDIJA TI SUDI". Pa sudstvo je ostalo I jos se nalazi u rukama do jucerasnjih UDBASA, laskavaca proslog rezima. SIME---BOYERO