Miljenku Domijanu nagrada za životno djelo

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Miljenko Domijan

U skladu s Poslovnikom o radu Odbora "Nagrade Vicko Andrić", članovi Odbora su na sjednici 9. srpnja 2013. godine, po uvidu u zaprimljene prijedloge za 2012. godinu, pojedinačno obrazložili svoj odabir predloženih kandidata i odlučili da se nagrada za životno djelo koja se dodjeljuje za postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj dodijeli povjesničaru umjetnosti Miljenku Domijanu. Nagrada Vicko Andrić za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim izvanrednim doprinosom i radom na zaštiti kulturne baštine obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

Ujedno je Godišnja nagrada dodijeljena Odsjeku konzervacije-restauracije Umjetničke akademije sveučilišta u Splitu za izvanredan doprinos u zaštiti kulturne baštine koji su ostvarili protekle godine, a koji bitno utječu na razvoj konzervatorsko-restauratorske struke i unaprjeđenje sustava zaštite kulturne baštine.

Odlučeno je da se Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici dodijeli Zdenki Predrijevac, dipl. ing. građ. za doprinos u obnovi ratom razorene baštine Vukovara, za izvrsnost u djelovanju ustroja Službe zaštite na području Vukovarsko-srijemske županije te za predano sudjelovanje u prikupljanju međunarodne financijske pomoći.

Ove je godine pristiglo deset prijedloga za nagradu za životno djelo, za godišnju nagradu sedam prijedloga i za nagradu doprinos lokalnoj zajednici 10 prijedloga. Odluku o nagrađenima donio je Odbor u kojemu su bili Sanja Šaban, Branka Šulc, Katja Marasović, Marija Valjato Fabris, Zinka Paladino, Radoslav Tomić, Žarko Španiček i Drago Miletić. Podsjetimo da se "Nagrada Vicko Andrić" dodjeljuje za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj.

Nagrade će dobitnicima biti uručene 24. rujna u sklopu obilježavanja manifestacije Dani europske baštine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno