Prvi "steak house" restoran u Zadru

Slika korisnika admin
Roladice od zubaca još bolje prijaju u opuštajućoj atmosferi zadarskog parka Vruljica

Ojačani uručenim im prošlogodišnjim priznanjem za najbolju izvornu gastroponudu oplemenjenu kreativnošću, osvojenu u akciji Zadarskog lista i TZ Zadarske županije - "Biramo restoran i konobu s najboljom izvornom gastroponudom", za restoran San Antonio, vlasnik istog Ante Ricov i kuhar mu Artur Vaško, prije tjedan dana su otvorili prvi zadarski "steak house". U zadarskom parku Vruljica, nasuprot San Antonia, krenuli su zajedno u još jednu kulinarsku priču, otvorivši Casu Ricov, prvi zadarski ugostiteljski objekt s odrescima kao temeljem jelovnika.

- Vidjeli smo da to nedostaje u zadarskoj gastroponudi te smo se odlučili svojim sugrađanima i turistima ponuditi nešto novo - restoran gdje će prije svega imati priliku uživati u dobrom steaku. Dakako, s obzirom na blizinu mora, nismo se ograničili samo na mesne steakove, već smo jelovnik Case Ricov osmislili tako da ne nedostaje ni ribljih odrezaka. U našoj ponudi možete naći i steak od tune, lososa, orade, kovača... kao i drugih plodova mora, ponosan je Ricov. Vaško dodaje da ga je, kao i u izradi jelovnika San Antonia, vodila misao da proširi gastrohorizonte svojih gostiju, iznenadi ih nekim novim i kreativnim jelima.

A upravo to - nova i kreativna jela bila su na meniju koji je Vaško osmislio za novinare Zadarskog lista. Krenuli smo s roladicama od zubaca s pireom od mrkve, nastavili s roladicama od lososa i škampa pa se onda slastili lososom u umaku od kozica i naranče s curry rižom, a završili s medaljonima u mantilu od slanine s kapicom od mozzarelle i popržene rikole. Da su sva jela bila maestralno pripremljena, suvišno je i naglašavati s obzirom na Vaškovu reputaciju, no treba spomenuti da je užitku objedovanja svakako pridonijela i osvježavajuća atmosfera zadarske zelene oaze mira - parka Vruljice. Vaško dodaje da svaki dan imaju u ponudi dnevni meni, tri slijeda za svega 70 kuna te da sva jela rade isključivo od svježih namirnica. Vjeruje da će gosti prepoznati Casu Ricov kao što su prepoznali i San Antonio te mu svojim preporukama i dolascima omogućili istaknuto mjesto na gradskoj gastrokarti te shodno tome i vrijedno priznanje Zadarskog lista i TZ Zadarske županije.

Roladice od lososa i škampa

400 g lososa, 4 škampa, 1 tikvica, 1 mrkva, začinsko bilje, maslinovo ulje, limeta, sol, papar

Isjeći 4 tanka odreska lososa. Škampe očistiti, položiti po jedan škamp na svaki odrezak lososa. Začinsko bilje usitniti s maslinovim uljem, dodati nekoliko kapi limete, posoliti i popapriti. Napravljenim pestom premazati odreske. Mrkvu i tikvicu isjeći na tanke rezance te rasporediti po lososu. Losos poškropiti maslinovim uljem, zarolati i umotati u friš foliju te zatim u alufoliju, položiti u hladnu vodu i kuhati na laganoj vatri 15 minuta. Izvaditi iz omota i poslužiti tople ili hladne.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno