U Zadru otvoren ured zajednice udruga Centar nezavisne kulture

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

U sklopu provedbe projekta "B.hive: ujedinjene organizacije  civilnog društva za razvoj ljudskih potencijala", čiji je nositelj udruga za  promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar", jučer je svečano otvoren novouređeni ured Zajednice  udruga „Centar nezavisne kulture."

U novom uredu, čijem su otvorenju nazočili predstavnici partnerskih  organizacija Grada Zadra, Zadarske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - područnog ureda Zadar, Razvojne agencije Zadarske županije i Centra za društveno humanistička istraživanja, pružat će se besplatne usluge organizacijama civilnog društva s područja Zadarske  županije i to na četiri područja: knjigovodstvo, web - dizajn, odnosi s  javnošću i pisanje projektnih prijedloga.

Prostor u Ulici Zrinsko-Frankopanskoj 3 na Relji je za potrebe provedbe projekta „B. hive", kako je u uvodnom obraćanju istaknula voditeljica  projekta Taida Garibović, osigurao Grad Zadar, dok je opremanje prostora financirano sredstvima Europske unije.

U ime Grada Zadra pozdravnu riječ uputio je gradonačelnik Božidar  Kalmeta, izrazivši zadovoljstvo što je ovakav projekt odobren od strane  EU-a, te uvjerenje kako će se njegovom provedbom ojačati uloga civilnog društva.

U sklopu provedbe projekta zaposleno je šest osoba. Uz voditeljicu  projekta i asistenta voditeljice projekta, zaposlene su četiri osobe koje  pomažu udrugama u jačanju njihovih kapaciteta kroz pružanje usluga  na područjima knjigovodstva za udruge, web dizajna, odnosa s javnošću  i izrade i provedbe projektnih prijedloga. Putem javnog poziva odabrano  je više od trideset udruga koje će navedene usluge i primati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno