Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Vaterpolo i zabava na plivalištu “kontra vitra”

18.07.2016. 22:00
Vaterpolo i zabava na plivalištu “kontra vitra”


Tradicionalni vaterpolski turnir VAKANZA 2016 ili u prijevodu Vaterpolski amaterski kup antivaterpolista i neplivača zadarskog akvatorija započeo je jučerašnjim utakmicama na zadarskoj rivi.
I dok članovi vaterpolskih momčadi sudionika, premda se, dakako, radi o rekreativcima, zaljubljenicima u more i ovaj sport, turnir doživljavaju vrlo ozbiljno, boreći se za svaku loptu i svaki pogodak, utakmice koje se igraju u kasnijim poslijepodnevnim satima uz rivu prepunu šetača izazivaju njihovu veliku pozornost. Tako će Zadrani i gosti Donatova grada imati prigodu za vidjeti vrhunsku zabavu, dok se more pjeni od žestoke borbe uz zadarsku rivu. No osim vaterpolskoga programa, organizatori su najavili i glazbeni dio s poznatim izvođačima.
Za turnir je prijavljeno 12 momčadi koje su smještene u četiri skupine. Skupina 1 – Kampanelo: Sukošan, Reptili, Vojnički. Skupina 2. – Barba Donat: Croaccante team, Nesvrstani, Pro deda, Skupina 3. – Zaraschino: Nema labavo, Jader liga Mamma mia, Tortuga bar. Skupina 4. – Fosho: Pinac Preko, Konoba Kamen, Asu tovari.
Turnir se nastavlja danas prvom utakmicom u 17.15 sati, a sljedeća iza nje je na rasporedu u 19.30 sati. U srijedu su na programu također u istim terminima još četiri utakmice. Četvrtfinale je na rasporedu 3. kolovoza u Kalima, a završnica, polufinale i finale igrat će se 9. i 10. kolovoza i to ponovo na zadarskoj rivi na plivalištu “kontra vitra”.
Glavna nagrada je vrlo atraktivna te je tako i ove godine za pobjedničku momčad osigurano besplatno putovanje, a naslov prošlogodišnjeg pobjednika brani momčad Sukošana. I Zadarski list je prije nekoliko tjedana izvijestio o nagradnom putovanju mladih Sukošanaca u Marseille te o tome koliko su uživali razgledavajući taj veliki francuski lučki grad.