Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Popović ipak neće u Zadar, produžio s Fuenlabradom

19.07.2018. 14:37
Popović ipak neće u Zadar, produžio s Fuenlabradom


Iako se moglo u posljednje vrijeme često čuti informacija kako bi Marko Popović mogao pred kraj svoje karijere ponovno obući dres Zadra to se barem ove sezone sigurno neće dogoditi. Pop je jučer pristao produžiti suradnju sa Montakit Fuenlabradom na još jednu godinu i tako četvrtu sezonu u nizu odraditi u tom stabilnom španjolskom prvoligašu. U svojoj bogatoj karijeri 36-godišnji Popović je nakon Zadra i Cibone, branio boje Pamese iz Valencije, Efes Pilsena, Žalgirisa, Uniksa iz Kazana te se posljednje tri sezone ugnijezdio u Fuenlabradi. Na službenim stranicama Montakit Fuenlabrade vijest o Popovićevom ostanku je stavljena na naslovnicu s porukom kako se nastavlja veličanstven put kojeg ima Fuenlabrada u posljednje tri sezone, a to je boravak u gornjem domu najjače lige u Europi.
– Marko je naš stožerni igrač i strastveno pristupa košarci. Osjeća se jako sretno u našem klubu, a posebno je povezan s našim navijačima. Zadovoljstvo nam je što ga imamo za sezonu u kojoj će klub igrati na dva fronta, u Endesa ligi i Champions ligi. Nakon njegovog potpisa u planu nam je još više pojačati našu momčad što će nadamo se donijeti još veću radost našim navijačima – rekao je predsjednik Fuenlabrade Jose Quintana.
Popović je na rubu dostizanja jubilarnog 100. nastupa u dresu Montakite Fuenlabrade. Skupio ih je 89 u Endesa ligi, devet u Eurokupu i jedan u Kupu Kralja. Prosječno je postizao 14 poena, imao 2.8 asistencija, s 40 posto šuta za tri i 90 posto sa crte slobodnih bacanja.