Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Šarić na Višnjiku: Nadam se da ćemo napraviti sličnu priču kao nogometaši!

19.07.2018. 14:40
Šarić na Višnjiku: Nadam se da ćemo napraviti sličnu priču kao nogometaši!


Dario Šarić je jučer posjetio Zadar, ali ne turistički već je proveo radno popodne na Višnjiku. U organizaciji KK Zadar i Redbull Hrvatska u dvorani Krešimira Ćosića održana je košarkaško-sportska radionica sa igračem Philadelphije 76ersa u glavnoj ulozi. Ipak, njegov radni zadatak bio nam je u drugom planu, a iskoristili smo priliku da čujemo njegov komentar na pravu nogometnu euforiju koja je zavladala Hrvatskom posljednjih dana. Kao strastveni navijač bio je na stadionu Lužnjiki u Moskvi i osobno svjedočio najvećem danu hrvatskog sporta.
– Čestitam momcima na drugom mjestu. Pokazali su kako se bori za hrvatski dres, postigli su kolektivnu sreću u Hrvatskoj i u svima nama. Iako sam bio pomalo nesretan s porazom u finalu, kojeg nismo zaslužili. No, sport zna nekad biti takav. Kad te neće onda te stvarno neće. Gledao sam utakmicu s tribina u Moskvi i po onome što sam vidio uživo nezasluženo je zlato na kraju otišlo u Francuskoj.
Nogometaši su napravili svoje, sad se čeka i košarkaše da zabljesnu.
– Nadam se da i mi možemo napraviti neku sličnu priču. Iako sigurno ne u takvoj mjeri kao naši nogometaši. Ipak je košarka malo manje svjetski popularan sport za razliku od nogometa. No, nogometaši su nam pokazali put kojim treba ići da bi se uspjelo. Nadam se da će i naši rezultati ići u onom smjeru kojeg priželjkujemo cijelo vrijeme – kazao je Šarić koji očekuje u drugom krugu kvalifikacija za SP u Kini da će Hrvatska uspjeti ostvariti zacrtani cilj.
– Prve dvije utakmice u Zagrebu u drugom krugu kvalifikacija bit će najbitnije. Ako uspijemo doći do maksimalnog učinka u te dvije utakmice imat ćemo jako dobre izglede za plasman na svjetsku smotru. Što se tiče mene, Bojana i ostalih igrača u NBA ligi znam da ćemo se odazvati u svakom trenutku kad ne budemo morali biti s našim klubovima. Rujan se ne preklapa sa pripremama za novu sezonu sa Philadelphijom, ali opet bi moglo bit malo ljutnje sa njihove strane. No, ne bi trebalo biti problema ako se može dogovoriti sa klubom kao i što je do sada bio slučaj.
Kako se koristi godišnji osim što se aktivno prati hrvatska nogometna reprezentacija?
– Radim i treniram već neko vrijeme nakon završetka sezone. Pokušat ću se i odmorit koliko god mogu, a opet da budem u nekakvom trenažnom ritmu. Moram izbalansirati ta dva segmenta, jer sam svjestan da me ove sezone vjerojatno čeka najteža sezona u NBA-u – zaključio je Šarić.