Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Privedena devetorica pripadnika Tornada

19.07.2020. 07:12


Devetorica mladića uhićena su u subotu oko 12.30 sati na križanju kod najvećeg zadarskog trgovačkog centra na križanju ulice 84. gardijske bojne Termiti i Ulice Akcije Maslenice, potvrdili su nam u zadarskoj policiji. Dodali su kako je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje.
Mediji su objavili kako su devetorica mladića koji su privedeni pripadnici navijačke skupine Tornado, a koji su uhićeni u policijskoj zasjedi kada su se s dva automobila vraćali iz Murvice u Zadar. Policajci su ih natjerali da legnu na zemlju, stavili su im lisice na ruke te su ih priveli. Navodno je u bijegu jedan od mladića koji je bio u jednom od dva automobila.
Prema tim informacijama ovi pripadnici Tornada su u subotu ujutro i u petak poslijepodne došli u Murvicu kako bi prebojali gotovo sve murale i druge natpise posvećene Nogometnom klubu Hajduk i navijačkoj udruzi Torcida, a koje su izradili pripadnici Torcide iz Murvice i drugih mjesta. Glavna meta je, kako prenose mediji, pripadnicima Tornada bio mural »Samo tvoju boju ljubim, samo tvoje ime volim« koji su prebojali bijelom bojom. Policija se navodno uključila u ovaj spor pripadnika Tornada i Torcide kako bi se izbjegao njihov mogući fizički sukob, a koji se očekivao.