Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

“Electric elephant” glazbeni vikend

Autor: Z L

18.08.2008. 22:00
“Electric elephant” glazbeni vikend

Foto: Sebastian GOVORČIN



Kao nastavak naveliko poznatog i međunarodno popularnog festivala klupske glazbe The Garden slijedećeg vikenda u Petrčanima nadomak Zadra održava se glazbeni vikend “Electric elephant” predstavljajući vodeća imena klupske i elektronske glazbe okupljena oko nedavno zatvorenog kluba Electric Chair te producentske kuće Electric Elephant.
Kao uvod u ovaj zabavni događaj prošlog je vikenda održan glazbeni vikend Like Minded, na kojem su nastupili Des Po, Adam Shelton, PBR, Streetgang, Clive Henry, Phil Mison, Al McKenzie, Jock Lee, Lee Fisher i drugi. Riječ je o glazbenom mini-festivalu organiziranom kao svojevrsnom glazbenom uvodu u sadržajniji Electric elephant vikend koji se u suradnji s istoimenom produkcijom glazbenom kućom održava od petka do nedjelje na istoj lokaciji.
– Legendarni klub Electric Chair iz Manchestera zatvoren je ovog siječnja nakon gotovo 12 godina rada. Godinama je bio jedan od najboljih britanskih klubova, a u njemu su među brojnim glazbenicima nastupale i brojne zvijezde klupske glazbe kao što su X-press 2, Giles Peterson, Mr. Scruff, Unabombers, Norman Jay i drugi. Kakva je bila zabava tijekom 12 godina u ovom legendarnom britanskom klubu posjetitelji će moći provjeriti izravno u Petrčanima tijekom slijedećeg vikenda simboličnog naziva Electric elephant. Bez sumnje u The Garden duhu garantiramo dobru glazbu, ljubav, sunce, slobodu, zajedništvo i još mnogo toga – najavljuje nadolazeći glazbeni vikend Nick Colgan, voditelj The Garden ekipe i jedan od pokretača istoimenog festivala.
Potaknuti veliki međunarodnim uspjehom festivala The Garden o kojem naveliko bruji party publika, ali i mediji diljem svijeta, The Garden ekipa odlučila je svim obožavateljima vrhunske klupske glazbe pružiti još jedno nezaboravno glazbeno iskustvo na hrvatskoj obali Jadranskog mora, u nekadašnjem malom ribarskom mjestu Petrčane nadomak Zadra. U danima od 22. do 24. kolovoza glazbeni party vikend Electric elephant najavljuje vrhunska imena klupske scene. Svoj nastup uživo potvrdili su legende klupske scene: Adem, King Creosote, Quiet Village, Liz Green, Superimposers, John Stammers i Magic Arm. Uz njih tu su i brojni međunarodno priznati DJ-a među kojima su Unabombers, novi talent Radioslave (Rekids), Benga (Tempa), Roland Appel (Innervisions), Zed Bias&Trusme, legenda s Ibize – Alfredo te rezidenti britanskih top klupskih programa kao što su Lowlife, Horsemeat Disco, Aficionado i Homoelectric.
Uistinu vrhunski promotori i glazbenici iz Velike Britanije i svijeta bit će okupljeni na tri pozornice unutar festivalske arene na poluotoku Pinija: Frence Collective, Red Bricks i The Local.
Uz jedinstvenu lokaciju poluotoka Pinija u Petrčanima, sunce i Jadransko more, intimno i nezaboravno glazbenog iskustvo i ovoga je puta zagarantirano. Kako, kada i gdje će posjetitelji uživati odabiru oni samo, a mogu birati između Balearic programa na plaži, futurističkih ritmova u klubu Barbarellas, te nezaboravnih partija na brodu Argonaut koji će vam otkriti prirodne ljepote jadranske obale uz zvukove svjetskih elektronskih hitova. Naime, već ovoga trenutka najavljen je dolazak oko sedam stotina ljubitelja klupske glazbe iz Velike Britanije i zapadne Europe, a zasigurno je kako međunarodna medijska pažnja prema ovoj „novoj top destinaciji za za sve one kojima su dosadila mjesta poput pretrpane Ibize ili grčkog Mikonosa…” neće izostati.


 


Liz Green i Unabombers
Od najavljenih glazbenika – sudionika vikenda Electric elephant europski mediji, internet portali i glazbeni forumi najviše pažnje već sada posvećuju nastupu Liz Green i skupine Unabombers. Glas Liz Green bezvremenski je, unikatan i siguran. Njen prvi singl „French Singer” dao je naslutiti kako je riječ o zaista jedinstvenoj pjevačici koja kod publike ostavi snažan dojam iskrenosti i velikog glazbenog umijeća. Tijekom svoje kratke ali impresivne karijere surađivala je sa svojim glazbenim uzorima iz djetinjstva –  Chuck Berryijem i Elton Johnom, koje je otprije znala preko ploča svoga oca.
Unabombers je bend koji čine Luke Cowdrey i Justin Crawford. Kao rezidenti i promotori Electric Chaira istovremeno grade i svoju glazbenu reputacija. Bend je nastupao diljem svijeta, a surađivali su s nekim od najboljih DJ-a današnjice kao što su Danny Krivit, FK, DJ Spinna, i drugi. Redoviti su gosti velikih glezbenih festivala Homelands, T-In-The-Park, V i Creamfields.