Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nadbiskup Prenđa donio odluku o razrješenjima i imenovanjima

Autor: Ines Grbić

18.08.2008. 22:00
Nadbiskup Prenđa donio odluku o razrješenjima i imenovanjima

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadarski nadbiskup Ivan Prenđa donio je sljedeća razrješenja i imenovanja svećeničkih službi u Zadarskoj nadbiskupiji. Don Srećko Frka Petešić razriješen je službe župnika Paga s filijalama Gorica i Šimuni te imenovan ravnateljem Svećeničkog doma u Zadru, poslužiteljem župe Radovin i ravnateljem Nadbiskupske ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika. Don Srećko Petrov razriješen je službe upravitelja Svećeničkog doma i ravnatelja NUUK-a Zadarske nadbiskupije, a ostaje u službi ekonoma nadbiskupije i župnika župe Crno. Don Stipe Mustapić je razriješen službe prefekta u Nadbiskupskom sjemeništu "Zmajević" i imenovan župnim vikarom župe Pag.
Don Krešo Ćirak je razriješen službe župnika Kolana i Barbata i imenovan župnikom župa Veli Iž i Mali Iž. Don Ivan Rončević je razriješen službe pastoralnog suradnika župe Pag i imenovan župnikom Kolana i Barbata. Don Antun Pećar je razriješen službe kapelana benediktinki samostana Sv. Margarite u Pagu i imenovan župnikom župe Sutomišćica.
Don Ante Erstić je razriješen službe župnika u Slivnici i određen za liječenje. Don Božo Barišić je imenovan župnikom Slivnice i Vinjerca, a razriješen službe pastoralnog suradnika u župi Kraljice mira u Zadru, gdje je pastoralnim suradnikom imenovan bogoslov, apsolvent Jerko Vuleta. Don Ante Ivančev je imenovan župnikom župe Ljubač, a mons. Joso Kokić razriješen službe poslužitelja te župe.
Don Nikola Tokić je razriješen službe župnika u Vrgadi i imenovan župnikom župe sv. Ivana Krstitelja u Biogradu n/m, na Kosi i kapelanom u bolnici u Biogradu. Mr. don Zdenko Milić je razriješen službe župnika župe sv. Ivana Krstitelja u Biogradu i na Kosi, ostaje župnik župe sv. Stošije u Biogradu. Don Andrzej Jan Stepien je razriješen službe župnika u Malom i Velom Ižu i imenovan župnikom u Vrgadi. Don Martin Jadreško je imenovan župnikom Polače, Tinja i Raštevića, a razriješen službe župnog vikara župe sv. Antuna Padovanskog u Zadru, gdje je pastoralnim suradnikom imenovan  dipl. teolog Antun Mate Antunović.
Don Ivan Kevrić je razriješen službe župnika Radovina, ostaje župnikom Visočana. Don Alojzije Knežević je razriješen službe župnika župa Sali, Luke i Žmana i stavljen na raspolaganje Gospićko – senjskoj biskupiji za župu Plitvice. Don Ivo Borić je razriješen službe župnika Starigrada, Selina i Tribnja-Krušćice i stavlja se na raspolaganje rodnoj Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Don Marinko Jelečević je razriješen službe župnika Polače, Tinja i Raštevića i imenovan župnikom Starigrada, Selina i Tribnja-Krušćice. Don Filip Kucelin je razriješen službe pastoralnog suradnika u župi bl. Alojzija Stepinca u Zadru i imenovan župnikom Sali, Luke i Žmana. Don Mario Soljačić je razriješen službe župnika Sutomišćice, ostaje župnikom Preka. Don Igor Ikić je razriješen službe župnika Obrovca i Medviđe i imenovan župnikom Paga s filijalama Gorica i Šimuni.
O. Dominik Byblewski, OSPPE, razriješen je službe župnika Podgradine i Vinjerca, a o. Mario Fundak, OSPPE, imenovan upraviteljem župe Podgradina. Fra Vlado Jajalo, OFM, razriješen je službe upravitelja župa Banj, Dobropoljana i Ždrelac na Pašmanu. Novi župnik tih župa, nakon razrješenja službe pastoralnog suradnika župe sv. Stošije u Biogradu, je don Zoran Topalović. Fra Kristijan Kuhar, TOR, razriješen je službe pastoralnog suradnika u župi sv. Ivana Krstitelja u Zadru i imenovan župnim vikarom u toj župi. Don Darijo Matak je razriješen službe nadbiskupova tajnika i imenovan župnikom Obrovca i Medviđe. Bogoslov, apsolvent Tomislav Dubinko imenovan je nadbiskupovim tajnikom.