Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nedo Glavan najbolji svićar sa 17 ulovljenih riba

Autor: Jurica Predovan

18.08.2008. 22:00
Nedo Glavan najbolji svićar sa 17 ulovljenih riba

Foto: Jurica PREDOVAN



Svako misto svoju feštu ima, pa i Nin u tome nije izuzetak. Ljetna sezona je na svom vrhuncu, što je bilo dovoljno za uspjeh ninske manifestacije “Dan kaića, noć svića”. Manifestacija je održana u organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Nina i TZ Grada Nina.
Organizatori su svojim gostima željeli prikazati ribarske vještine i načine korištenja domaćih kaića, kao i tradicionalni način lova ribe ostima pod sviću, u čemu su i uspjeli.
U prvoj igri, u kojoj je prvo mjesto osvojio Drago Štulić, natjecatelji su snage odmjerili u hvatanju glavoča. U utrci na pajolima za djecu do 14 godina prvo mjesto je osvojio Filip Ljubičić, dok je u prevrtanju i paljanju kaića za mlade do 18 godina zasluženu pobjedu odnio par Roko Pekić i Kristijan Pijaca.
Najveći broj gledatelja očekivano je privukla kružna utrka na pentu od 4ks za veliku nagradu Nina. Nakon pet krugova u napetoj utrci slavio je Petar Glavan, dok je titulu najboljeg veslača ninskog kaića za 2008. godinu očekivano osvojio Roko Pekić.
U večernjem dijelu programa nastupila je grupa “Trio fešta” iz Zadra, koja je publiku zagrijala uoči glavnog događaja večeri, natjecanja u svićarenju, koje je privuklo veliki broj gledatelja.
Sudionici natjecanja u roku od sat vremena su trebali uloviti što više ribe, a pobjednik je onaj svićar s najviše ulovljenih komada. Pola sata uoči natjecanja u ninski porat je pušteno 400 komada brancina i orada koje je donirao Cenmar d.o.o.
Natjecanje, koje je cijelo vrijeme bilo popraćeno blicanjem fotoaparata, započelo je nešto poslije 21 sat, a prvo mjesto sa 17 ulovljenih komada osvojio je Nedo Glavan ispred Alena Medića i trećeplasiranog Ive Stulića.
Nakon proglašenja i dodjele nagrada organizirana je bakljada, čime je završen službeni dio programa, a zabava se nastavila do dugo u noć.