Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Otvorenje vrtića u listopadu

Autor: Teuta Babajko Jamičić

18.08.2008. 22:00
Otvorenje vrtića u listopadu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Kao što je planirano, navodi Ivana Dadić, radovi na Dječjem vrtiću “Grigor Vitez” bit će završeni u roku šest mjeseci, što znači da vrtić neće biti spreman do početka nove pedagoške godine koja počinje 1. rujna
Iako je bilo najavljeno kako će Dječji vrtić “Grigor Vitez”, područni objekt odgojno-obrazovne ustanove “Radost”, koji se obnavlja i rekonstruira od sredine travnja ove godine, početkom rujna, kad počinje nova pedagoška godina, biti spreman za zadarske mališane, sve je izglednije da se to ipak neće dogoditi. Naime, građevinski radovi, koji su planirani za kraj studenoga ili početak studenoga prošle godine, zbog proceduralnih razloga oko izdavanja građevinske dozvole krenuli su tek u travnju, i to s ugovorenim rokom izgradnje od šest mjeseci, odnosno do sredine listopada ove godine. Unatoč tome, optimistično se najavljivalo kako će Dječji vrtić “Grigor Vitez” biti spreman za zadarsku djecu do 1. rujna, kada počinje nova pedagoška godine.
Prema riječima Ivane Dadić, stručne suradnice za informiranje i protokol u Gradu Zadru, dinamika građevinskih radova na obnovi i rekonstrukciji Dječjeg vrtića “Grigor Vitez”, vrijednih oko 9 milijuna kuna, koje izvodi zadarska tvtka “Ploter” napreduje prema planu, odnosno ugovorenim rokovima. Kao što je planirano, navodi Ivana Dadić, radovi na Dječjem vrtiću “Grigor Vitez” bit će završeni u roku šest mjeseci, što znači da vrtić neće biti spreman do početka nove pedagoške godine, koja počinje 1. rujna.
Podsjetimo, obnovom i rekonstrukcijom Dječjeg vrtića “Grigor Vitez” udvostručit će se postojeći kapaciteti. Sa sadašnja tri, vrtić će biti proširen na sedam boravaka. Kako Dječji vrtić “Grigor Vitez” u okviru postojećih kapaciteta do sada nije mogao primati mališane jasličke dobi, od četiri nova boravka čak tri će biti namijenjena upravo za djecu od jedne do tri godine starosti, jer je svake godine, pa tako i ove, prilikom upisa u novu pedagošku godinu, “pritisak” njihovih roditelja najveći.