Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U hotelima špica još traje

Autor: Ivana Burica

18.08.2008. 22:00
U hotelima špica još traje

Foto: Adam VIDAS



U duljim odlaznim nego dolaznim kolonama vozila prema Jadranu, o kojima se ovih dana govorilo u vijestima, gostiju hotela Kolovare, Falkensteiner i Pinija nema previše. Zapravo, kako doznajemo od nadležnih, smjene gostiju u hotelima su redovite te onih koji dolaze i onih koji odlaze još uvijek ima podjednako
Iako je sezonska špica u strogom smislu te riječi završila s 15. kolovozom, ako je suditi po popunjenosti kapaciteta triju najvećih zadarskih hotela, špica sezone traje i dalje i trajat će još najmanje dva tjedna.
U duljim odlaznim nego dolaznim kolonama vozila prema Jadranu, o kojima se ovih dana govorilo u vijestima, gostiju hotela Kolovare, Falkensteiner i Pinija nema previše. Zapravo, kako doznajemo od nadležnih, smjene gostiju u hotelima su redovite te onih koji dolaze i onih koji odlaze još uvijek ima podjednako.
Direktorica prodaje u hotelu Pinija Branka Martinec izvijestila nas je da se u ovom hotelu očekuje maksimalna popunjenost sve do kraja kolovoza.
– Većinu naših gostiju u ovom trenutku sačinjavaju obitelji s djecom te trajanje optimalne popunjenosti povezujemo s krajem i početkom školske godine. Dakle, svih naših 700 kreveta gotovo je sto posto pounjeno od 15. lipnja do kraja kolovoza. Kad je o nacionalnosti riječ, u ovom trenutku najveći dio naših gostiju su Talijani i Slovenci, potom slijede Hrvati, Nijemci, Autrijanci te Slovaci. Čeških gostiju ima najviše u predsezoni i posezoni, navodi Martinec.
Potpuno puni su i kapaciteti hotela Falkensteiner. Kako doznajemo od Kristine Ražov iz prodaje tri hotelska objekta stalno su puna od sredine srpnja, a bukirani su sve do kraja kolovoza.
– Početkom rujna očekujemo pad za oko 10 posto. No i u posezoni imamo dobar buking. Najviše naših gostiju su Nijemci i Austrijanci, a u hotelu Donat ima najviše Rusa i Slovaka. Treba istaknuti da nam je popunjenost nešto bolja nego prošle godine, a također je narasla i prosječna cijena, reći će Ražov.
Pad turističkog prometa nakon 15. kolovoza nije zabilježen ni u hotelu Kolovare. Direktorica prodaje hotela Irena Gašparović rekla je da je ovaj hotel pun još od travnja, a dobra popunjenost očekuje se i u rujnu te u većem dijelu listopada. Naime, u predsezoni i posezoni ovaj hotel ugošćuje sportaše i poslovne ljude, a sve se veći naglasak stavlja i na kongresni turizam.