Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadrani najbolji u malom nogometu

Autor: Čedo Fabulić

18.08.2008. 22:00
Zadrani najbolji u malom nogometu


Mladi zadarski nogometaši rođ. 1997/98 ostvarili su velik uspjeh sudjelujući na tradicionalnim Bistra sportskim igrama mladih u malom nogometu održanim u Splitu. Naime, nakon što su na bili najbolji u Zadarskoj županiji, a potom i u Dalmaciji, mladi su Zadrani na četverodnevnom završnom turniru u konkurenciji osam hrvatskih regija i devet sastava osvojili prvo mjesto, pobijedivši sve svoje suparnike.
Rezultati: Zadar – Marsonia 1:0, Zadar – Zagreb 5:0, Zadar – Lokomotiva Rijeka 1:0. Finale: Zadar – Split 1:1 – na šesterce 4:3.
Za Zadar su nastupili dječaci NK Zadar trenera Željka Živkovića: Andrija Pilipović, Dominik Sinovčić (kapetan), Domagoj Miletić, Ivan Vulić, Ivan Jović, Mateo Bakić, Teo Kanjer, Luka Šepši, Dino Žugić i Mateo Pranjić. Voditelji su bili Darko Sinovčić i Elvis Bakić.
Najbolji strijelac turnira je Domagoj Miletić s devet pogodaka, a najboljim vratarem proglašen je Andrija Pilipović koji je primio samo jedan pogodak, i to na finalnoj utakmici protiv Splita.
Inače, finale se igralo u spektakularnoj atmosferi male dvorane Gripe pred prepunim gledalištem. Zanimljivo je spomenuti da je zadarskim haklerima pokal i zlatna odličja uručio Predrag Mijatović, nekadašnji poznati nogometaš, a sada sportski direktor Reala iz Madrida, koji je Split posjetio kako bi preuzeo plaketu Ambasadora godine Sportskih igara mladih 2008.
Bistra sportske igre mladih najveći su nevladin društveni projekt u Republici Hrvatskoj. Kroz svoja natjecanja u 10 sportskih disciplina okupile su 41.000 djece i mladih iz cijele Hrvatske.