Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Čilić, Ljubičić i Karlović ispali

Autor: Zlatko Horvat

18.08.2009. 22:00
Čilić, Ljubičić i Karlović ispali


Marin Čilić, Ivan Ljubičić i Ivo Karlović poraženi su u drugom kolu Masters 1000 turnira u Cincinnatiju. Španjolac David Ferrer svladao je Čilića sa 7:6 (4), 6:2, četvrti igrač svijeta Novak Đoković zaustavio je Ljubičića, pobijedivši sa 7:6 (5), 6:4, dok je Francuz Paul-Henri Mathieu nadjačao Karlovića sa 7:6 (9), 6:4 i zatvorio hrvatsku priču u Ohiju.
Ivan Ljubičić je pružio dobar otpor Đokoviću, meč u kojem je ispalio 15 asova presudili su jedan poen u tie breaku i Ljubičićev izgubljeni servis u prvom gemu drugoga seta. Ljubičić je imao čak 25 pogrešaka više od Đokovića (38-13), na prvom servisu “Jokera” osvojio je samo jedan od 36 odigranih poena (!?), ali opet se sve moglo zakomplicirati da je u posljednjem gemu iskoristio jedinu break loptu koju je imao. Ljubičić sada ima omjer 33-57 protiv Top 10 igrača.
Za Čilića sve je krenulo nizbrdo poslije dvostruke servis pogreške kod vodstva 3:1 u tie breaku, što je Ferrer, nekadašnji četvrti igrač svijeta, a danas 19. na ATP ljestvici, dobro naplatio. Ferrer je dobio posljednja četiri gema dvoboja poslije kojega je Čilić ostao samo na jednoj pobjedi na tri turnira američko-kanadske turneje. Vjerovao je bolje partije i nije prijavio nastup u New Havenu, koji se igra idućeg tjedna, gdje je lani osvojio prvi naslov u karijeri. New Haven je posljednji turnir uoči US Opena.
Ivo Karlović ispalio je 23 asa, čak 18 u prvom setu, izgubljenom u tie breaku. Imao je Karlović set loptu kod vodstva 6:5, još dvije u tie breaku, ali rulet se okrenuo na stranu Francuza. Mathieu je u desetome gemu drugoga seta realizirao jedinu break loptu u meču za pobjedu, treće kolo i ogled s boljim iz susreta Nadal – Seppi.
Dan poslije poraza Venus Williams (izgubila od Katarine Bondarenko 1:6, 7:5, 6:4) i ovogodišnje pobjednice Roland Garrosa Svjetlane Kuznjecove (Stosur 6:4, 6:3), dva milijuna dolara vrijedan WTA turnir u Torontu u drugom je kolu ostao i bez prve igračice svijeta Dinare Safine. Ruskinju je sa 3:6, 6:2, 6:4 svladala Francuskinja Aravane Rezai (WTA-39).