Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ivas, Jović i Nezirović prodavali, a Gvardiolova posjedovala heroin

Autor: Suzana Bandić

18.08.2009. 22:00
Ivas, Jović i Nezirović prodavali, a Gvardiolova posjedovala heroin


Jučerašnja rasprava odgođena je zbog nedolaska jednog porotnika, no suđenje se nastavlja već danas u nazočnosti drugog porotnika
Zbog nedolaska jednog od porotnika jučer je na Županijskom sudu u Zadru odgođena rasprava u postupku koji se zbog zloporabe opojnih droga vodi protiv četvorice okrivljenika i to Branimira Ivasa (48), Olivera Jovića (54), Tihomila Nezirovića (46) i Milene Gvardiol (37) jer, kako je istaknuo predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić, nisu ostvareni uvjeti za održavanje rasprave.
Osim toga, i Gordan Nižić, branitelj drugookrivljenog Olivera Jovića, zatražio je odgodu navodeći kako je angažiran neposredno prije početka rasprave pa stoga nije uspio proučiti spis i pripremiti se za obranu svog klijenta. Predložio je i psihološko vještačenje za svog branjenika na okolnost ubrojivosti u vrijeme počinjenja djela, odnosno njegovu ovisnost o opijatima i liječenje. Svoj zahtjev Sudskom je vijeću obrazložio činjenicom da je njegov klijent dao kontradiktorne iskaze u istrazi, odnosno da je jednu verziju priče ispričao policiji, a nešto drugačiju potom istražnom sucu.
Na jučerašnjoj raspravi trebali su svjedočiti Zvonimir Škara i Dario Perezić, policijski djelatnici Odjela za narkotike PU zadarske te Danijela Ivas i Mario Lisica. Zastupnik optužbe Slobodan Denona predložio je da se te svjedoke odmah izvanraspravno ispita zbog, kako je naglasio, ekonomičnosti i efikasnosti sudskog postupka. No, sudac Boris Babić nije prihvatio njegov prijedlog s obzirom da je rasprava odgođena na samo jedan dan te bi se trebala održati danas s početkom u 8.30 sati.
Prema navodima optužnice, podsjećamo, Branimira Ivasa, Olivera Jovića i Tihomila Nezirovića sumnjiči se za preprodaju heroina i metadona u više navrata u vremenskom razdoblju od ožujka do prosinca prošle godine, dok se Milenu Gvardiol, kao četvrtooptuženu u ovom postupku, tereti za posjedovanje heroina i metadona. Ivasu se na teret stavlja da je u navedenom razdoblju u više navrata heroin prodavao Joviću, a ovaj potom Neziroviću koji je heroin i svoje doze metadonske terapije dalje prodavao Mileni Gvardiol i to na način da joj ih je skrivene s drugim stvarima brodom slao u mjesto Zaglav na Dugom otoku gdje Gvardiolova inače prebiva. Policija je 4. prosinca prošle godine zaplijenila jednu takvu pošiljku kada ju je Gvardiolova preuzela s broda.
Riječ je bila o 0,35 grama heroina, jednoj dozi metadona pomiješanog s Cedevitom i smrvljenom metadonu u količini od 2,42 grama koje je Nezirović sakrio uz paket mlijeka, a kasnijim pretresom njegova stana, kao i stanova koje su koristili Ivas i Jović, pronađene su im precizne vage i manje količine heroina. Ivasu je odmah određen pritvor u kojemu se i danas nalazi, dok se ostalih troje brane sa slobode.